Реклама / Ads
11| 12270 |06.11.2018 АКТУАЛНО

Защо Фандъкова има служебен автомобил, а взеха този на Мая Манолова?

.
Николай Марков
Защо кметът Фандъкова има служебен автомобил от НСО, а отнеха този на омбудсмана Мая Манолова. Това попита бившият служител на службата Николай Марков. Според него и министрите не трябва да ползват автомобили на НСО.
 

Той коментира и критиките, че НСО се използва за луксозно такси. „НСО не е реформирана служба. Тя много отдавна изпълнява функции, които са далеч от професионалната охрана. Така че тя се използва като политически инструмент. Мая Манолова прави заявки за политическа дейност и това се отчита от всички. Това гражданско доверие, което има тя, няма как да не се реформира в политическа дейност. Когато политик се охранява от НСО означава, че този човек има особена значимост за държавата. Едно е да те вози НСО, съвсем друго е да ползваш личен автомобил“, посочи бившият служител на НСО.

 

Марков изказа мнение и за случая във Варна след скандалния клип, при който линейка бе задържана да чака на светофар , за да мине правителствен кортеж. От Спешна помощ обясняват, че в този момент в линейката е имало жена, която не е била с пряка опасност за живота на пациента.

 

От НСО уточняват, че в кортежа не е имало представител на правителството. В случая се касаело за кортеж на чуждестранни гости.

 

Гражданите поставят въпроса, заради моралната страна на въпроса. Липсата на звукова сигнализация от страна на линейката показва, че вътре няма животозастрашаващ случай и служителите на службите го знаят. Няма засегнати граждански интереси в случая, посочи още  бившият служител на НСО пред bTV.

 

„Служителите спазват професионални критерии, а не морала. Служителите имат съвсем друга гледна точка от нашата. Случаят може да се гледа от много страни. Аз не виждам защо се реагира толкова емоционално, когато не се касае за опасност за живота“, допълни той.

 

„Убеден съм, че ако се касаеше за извънреден случай, линейката щеше да бъде пропусната“, подчерта гардът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 24023 |30.10.2018 Защо Пеевски е разследван в САЩ, а тук е свещена крава? . 8| 9303 |29.10.2018 Илиан Василев: ”Юнакът” в ДАБЧ е удобен, защото е от квотата на патриотите . 8| 11448 |27.09.2018 Антикорупционната КПКОНПИ да провери първо шефа си Пламен Георгиев. Има защо . 8| 6660 |13.09.2018 Спаси София: Трейс + Фандъкова = бул. Дондуков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads