Реклама / Ads
18| 7711 |23.09.2008 АКТУАЛНО

Защо институциите мълчат по случая?

.
Ясно се откроява тенденцията през последните години неудобните журналисти, онези, които отстояват свободното слово в България и не се страхуват да кажат истината каквато е - да бъдат обект на заплахи, нападения и дори на опит за убийство.
 

 

До : Фрогнюз Копие : Електронни и печатни медии

 

Уважаеми дами и господа,

Асоциацията за изследване и развитие на гражданското общество изразява своето категорично възмущение от вандалското нападение над главния редактор на интернет изданието Фрогнюз Огнян Стефанов. В деня, когато България тържествено празнува 100 – годишнината от своята Независимост, ние ставаме свидетели на безапелационна жестокост и пълна безпомощност на контролните органи да бъде защитен българският гражданин. Ден, в който министър – председателят г-н Станишев публично заявява, че „българската държава е по-свободна, суверенна и просперираща отвсякога и се радваме на немислими доскоро демократични завоевания и постижения” на празничните си приветствия по повод тържествата в старопрестолната столиза Велико Търново, се пребива журналист, който се е осмелил да казва истини ... Посегателството над човека и журналиста Стефанов ясно и категорично оборва изречените от Министър - Председателя ни Станишев думи. Нещо повече! Ясно се откроява тенденцията през последните години неудобните журналисти, онези, които отстояват свободното слово в България и не се страхуват да кажат истината такава, каквато е, независимо дали се харесва на някого или не - да бъдат обект на заплахи, нападения и дори опит за убийство. Нека припомним Ана Заркова или Васил Иванов и много други. Питаме българските институции – Президент, Правителство, МВР, ДАНС - защо мълчат по случая? Една сплашена и послушна журналистика, която слугува угодно на властимащите е жалка! Истинската журналистика е тази, която казва истини и това ние като НПО високо ценим. Настояваме МВР да предприеме назебавно действия за откриване на извършителя/ите на това брутално посегателство над свободата на словото и човешкия живот!

 

София, 23.09.2008 г. Даниел Панчев, Председател на АРГО  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5926 |22.09.2008 Фестивалът на средиземноморските театрални училища приключи с хоро . 4| 10190 |21.09.2008 Издават стихове на Осама бин Ладен . 0| 5857 |21.09.2008 Арестуваха Джордж Майкъл за притежание на наркотици . 1| 6951 |20.09.2008 Дженифър Лопес изнася концерт в Атина тази вечер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads