Реклама / Ads
27| 10070 |01.05.2011 АКТУАЛНО

Д. Златков: Връзката между Първанов и Петров е очевадна, тя е крещяща

.
Димитър Златков
За мен Алексей Петров е един от главните мафиоти в държавата. Текат няколко паралелни процеса в политиката. Меглена Кунева е изборът на АБВ.
 

Целта на кампанията срещу мен е играта да се пренесе на политическия терен, заяви разследващият журналист Димитър Златков в предаването Насреща Люба Кулезич по ТВ7. Повод за гостуването му са нападките към него в пресата от адв. Меги Димитрова - съпругата на президентския съветник Венцеслав Димитров.

Моята "закачка" с Първанов започна от 2007 г., когато публикувах материал за негова подозрителна близост с певицата Мариана Попова, разказа Златков. Алексей Петров като началник на тайните служби, помоему му беше поставена задача да разбере какво се случва , като стар рекетьор и бандит се опита да изземе вестника, да си го "приватизира". Ние устояхме на този натиск. Имаше дело "Галерия". В "Галерия 1" съм подслушван аз, това не е случайно. "Галерия 2" е Недялко Недялков, "Галерия 3" е за Мартин Радославов. Те бяха тогава собственици на в. "Уикенд".

За мен Алексей Петров е един от главните мафиоти в държавата, смята Златков. Освен смъртта на Мишо Бирата журналистът припомни, че има и още една загадъчна смърт на баскетболен бос, който загинал при неизяснени обстоятелства в катастрофа във Франция и който оставил 30-40 000 000 евро, а те отишли в една друга фирма-октопод.

Връзката между Първанов и Петров е очевадна, тя е крещяща, смята Златков. Първанов отрича, но той отрича и много други неща - че е убил архар, че е агент на Държавна сигурност под псевдонима Гоце. Самият Алексей Петров е бил част от репресивния апарат на ДС.

Петров за втори път се опитва да навлиза в наркобизнеса, разкри разследващият журналист. Това носи печалба на мафията около 100 000 лв. на седмица. Първият път той се опита да го направи преди две години като шеф в ДАНС, но не познаваше достатъчно добре ъндърграунда, този път той заложи на Димитър Вучев – Демби, поясни журналистът.

Сега се опитват да ме накиснат, че се занимавам с наркотрафик, поясни Златков. Обвинението срещу мен ми създава огромни проблеми, защото се водят няколко дела от наркобосове. Златко Баретата ме съди за 5 000 лева, защото е обиден, че е наречен "разбойник". А "призовчицата" от него не идва на служебния ми адрес, а на домашния адрес на родителите ми. С това той просто иска да ми покаже, че знае моя личен адрес. Срещу мен дела водят Данаил Славов - Дидо Дънката, който също е уличен за международен трафик и с международна контрабанда на цигари. Братя Галеви не ме съдят, но затова ме съди съдийка от Дупнишкия съд, която глоби техния човек Стъклето 600 лв. за това, че е пребил до инвалидност втора категория човек от Дупница. В същото време тя ме съди за 500 000 лева за клевета.

Бандата около Алексей Петров търси слабото място на хората и се саморазправя с тях, разкри разследващият журналист. Къде изчезна Петкан Илиев? Неговата фондация вадеше шокиращи данни за ДАНС. Той беше натикан в миша дупка за корупция с купуване на изпити. Какво стана с неговото дело? Защо той досега нито веднъж не се е изказал, след като му беше отнета възможността да пише в „24 часа”?, попита Златков. Според него в афера в Добрич е замесен и журналистът Сашо Диков, където е една от милиционерските явки на Петров. Затова той сега е зависим от Петров.

Според журналиста текат няколко паралелни процеса в политиката. Меглена Кунева е изборът на АБВ и според кръга около Гоце тя трябва да наследи Първанов. На Кунева отдавна се прави кампания. Дори преди няколко месеца се появи нелепа интрига, че щяла да бъде вице на Алексей Петров. Това просто е било тактичен опит да бъдат осветени техните намерения. Явно е, че тя ще бъде подкрепяна от мафиотски пари за кампанията.

Златков припомни участието й в т. нар. „Габонска афера” през 1994 г. заедно с Гиньо Ганев, който доказано е свързан с Алексей Петров. Показателно е, че „Галерия” имат само две мишени – Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Те с разкрития не се занимават освен с оплюването на Златко Баретата, като дават думата на Демби.

Последно предложението за Меглена Кунева е доста странно, най-малкото защото тя е католичка. Така за пръв път може да имаме президент католик. Въпросът е ще влезе ли тя в православна църква, пита се Златков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6732 |12.04.2011 Между двама мъже и една жена се колебаят в ГЕРБ . 63| 8222 |06.04.2011 Кр.Първанов: Аз съм бушон, превърнаха ме в престъпник! . 56| 7839 |24.01.2011 Борисов за Първанов: Много внимание се обръща на човек, който си отива . 98| 7523 |19.01.2011 Сидеров видя възможност Първанов да състави кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads