Реклама / Ads
15| 10413 |03.01.2012 АКТУАЛНО

Знаем къде се крият Таки и Малкия Маргин

.
Станимир Флоров
Известни и добре поставени в обществото поръчвали убийства, твърди директорът на ГДБОП Флоров. Гълъбин Боевски дълго време щял да има проблеми, куфарите му били категорично предназначени за България, кокаинът трябвало да влезе и да бъде разпространен в страната ни.
 

Широко популярни хора в обществото са извършвали, поръчвали и подтиквали към извършването на убийства и други сериозни престъпления, казва в интервю за в. 24 часа Станимир Флоров, шеф на ГДБОП. Това разкрил Гребеца от групата на Наглите след задържането си в ГДБОП. "Той разказа потресаващи неща, които след време ще станат известни на обществото и тогава ще се разбере, че някои хора са с две лица - на добър и на лош човек", каза в интервю за "24 часа" директорът на ГДБОП Станимир Флоров. Всички от групата на Наглите искаха да стават защитени свидетели, но ако бяхме изпълнили всичките им претенции, в момента нямаше да има обвиняеми, заяви още антимафиот №1. Знаем къде се крият Таки и Малкия Маргин, но са в страни, в които не могат да бъдат приложени европейските заповеди за задържане и тези лица да бъдат върнати в България, казва още Станимир Флоров.

Несериозно е да се каже колко са организираните престъпни групи в България. Има такива, които работят в страната, други - извън нея. Някои са преустановили престъпната си дейност и са легализирали бизнеса си, но ние правим всичко възможно да установим произхода на парите и евентуално да докажем съпричастност към организираната престъпност. Свободно пространство в организираната престъпност няма. След като един човек по някаква причина отпадне от класацията, неговото място се заема от друг. В момента има хаос в тези организации, тъй като няма хора, на които престъпниците конкретно да се отчитат, за които да работят и които да се грижат за тяхната защита, и т.н. Иначе се занимават с целия спектър на организираната престъпност.

Имайки предвид географското положение на България, през страната минават наркотични вещества.Част от тях остават за вътрешното разпространение. Естествено, има хора, които се занимават с този вид престъпна дейност. В момента един от основните пътища, който се използва за трафик на наркотици, най-вече хероин, е т.нар. северен път - през страните от бившия СССР. Ако се направи анализ, ще видите, че там са задържани тонове наркотик. Преди години България беше сериозна заплаха и производител на амфетамин за страните от Арабския свят, тъй като те бяха основните консуматори. Положихме сериозни усилия. Имаше години, когато сме разкривали по 16-18 лаборатории, но това време отмина. Производството на амфетамин е изнесено извън България. Това го отчитат и задграничните ни партньори. Преди време в Сърбия бяха разкрити две големи лаборатории.

 

По случая с Гълъбин Боевски по-нова информация от деня след задържането му няма. В сътрудничество с колегите от Бразилия и ДЕА още в началото е установена конкретиката по случая. Боевски е задържан с 9 кг кокаин в куфарите.

Кокаинът е бил укрит по доста добър начин, което предполага, че тези куфари умишлено са били подготвени предварително. Това не е направено от него. Той най-вероятно ги е получил, за да ги транспортира по този начин. Куфарите са били категорично предназначени за България и този кокаин е трябвало да влезе и да бъде разпространен в страната ни. Гълъбин Боевски е задържан и мисля, че дълго време ще има проблеми. По наша оперативна информация обаче в повечето случаи лицата са знаели какво вършат. Боевски е бил отклонен като рисков пътник за щателна проверка. При проверката е установено, че в куфарите има укрит кокаин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 15422 |07.06.2011 Къде заби компасът на Иван и Андрей . 11| 11928 |20.10.2010 VIVACOM със SIM-карти, показващи къде са децата ни . 4| 7510 |07.07.2010 Студенти питат: Къде са ни стипендиите от ЕС? . 0| 4983 |06.10.2008 Боб Дилън разкри откъде идва неговото вдъхновение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads