Реклама / Ads
1| 5362 |05.06.2019 КРИМИНАЛНО

Футболен фен уби българин след Шампионска лига във Великобритания

.
51-годишен българин почина във Великобритания, след като бе намушкан от фенове след финала на Шампионска лига, съобщава Би Би Си.
 

Венцислав Маргинов е бил заедно с двамата си сина, когато е атакуван на улицата. Мъжът, който е фен на "Ливърпул", се е прибирал от бар, в който гледал футболния мач. Един от тях също е пострадал. 28-годишният мъж е с наранявания по лицето.

 

Маргинов бил в изключително тежко състояние и починал след 3 дни в болница.

За нападението е обвинен 31-годишен британец, който днес трябва да се изправи пред съда. Имало е и втори задържан по случая, но той по-късно е освободен под гаранция.

 

Приятели на Венцислав Маргинов, който бе убит във Великобритания след финала на Шампионската лига, съобщиха, че близките му са дали съгласие да дарят органите му за трансплантация.

 

Te обясняват, че Маргинов е бил приет в болницата в критично състояние и животът му до вчера се поддържал изкуствено. Мъжът издъхва в деня, в който е роден един от синовете му.

 

Преди да замине за Англия, Венци живеел със съпругата си Бранимира и двамата им синове в София. Емигрирали преди 7-8 години и със съпругата му започнали работа в голяма куриерска фирма в Саутпорт.

 

“Разбрах, че Венци е тежко пострадал, но не можем да осъществим връзка с никого от близките му. Ние работехме заедно в куриерска фирма с още няколко българи. В събота дори той си взе един почивен ден заради мача, тъй като е футболен запалянко. От петък не сме го чували и виждали, безпокоим се всички какво се случва, дали е жив”, разказа колега на Венцислав в куриерската фирма, пише struma.bg.

 

Бедите в семейството на пострадалия българин обаче продължили и на следващия ден, в неделя бащата на Венцислав, 70-годишният Стойчо Маргинов, също пострада тежко и в момента се бори за живота си в софийска клиника. Докато цепел дърва в двора на къщата си в Петрово, го ударила цепеница по главата. Той потърсил лекарска помощ в Сандански, след направените му изследвания станало ясно, че е със счупен череп и кръвоизлив в мозъка. По спешност е транспортиран към софийска болница за мозъчна операция.

 

Венци има и по-малък брат, Стоян, който е на 47 г. и живее в София.

За нападението първоначално полицията е задържала 31-годишен мъж от Саутпорт, разследващите търсят дали атаката срещу българина има връзка с друга, при която по-рано същия ден 32-годишен е нападнат пред ресторант „Pоtting Shed” на „Лорд стрийт“.

 

Случаят се разследва от инспектор-детектив Гари Стратън, който завявил: „Това беше жестока атака срещу баща на двама синове, докато са се прибирали вкъщи, разследването е на ранен етап и се опитваме да установим мотивите за нападението. Призовавам всеки, който е бил в района на „Лорд стрийт“, близо до хотел „Скарибрик“, и е станал свидетел на нападението, или ако има направени снимки с мобилен телефон, да се свърже с полицията!“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5125 |27.05.2019 Мъж наръга 30-годишен и избяга след спор на пътя . 0| 7532 |22.05.2019 Мъж простреля в главата бившата си след гонка с кола . 0| 4058 |20.05.2019 Разбиха международна банда за трафик на цигари, ръководена от българин . 0| 4384 |02.05.2019 Задържаха мъж за евентуално убийство на българин в Англия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads