Реклама / Ads
2| 7688 |11.10.2017 КРИМИНАЛНО

Измамникът със самолетни билети от Париж Александър всъщност е Спас от Кочериново

.
Старателно изграден образ във „Фейсбук” е успял да измами с големи суми десетки потребители. Случаят е без прецедент в България до момента.
 
Предлага и осигурява евтини самолетни билети, трупайки солидна база с лични данни. Някои плащат, но не получават нищо. Александър Николов е на 35 години, никой досега не го е виждал на живо, защото такъв човек, и според разследващите, няма.

Александър всъщност е Спас Василев и не живее в Париж, а в Кочериново, съобщи Би Ти Ви. Баща му твърди, че не го е виждал от поне 4 години, но потвърждава, че е бил забъркан в проблеми със самолетни билети.

„Беше във Франция, оттам се прибра, някакъв офис щеше да откриват и какво стана, що стана... Преди време беше станал един случай, дадох сумата. Възстанових, за самолетни билети на едно момиче, Теодора, и това е. Не мога да те убедя да ми вярваш”, каза баща му Димитър Мурджов.

Александър Николов е изключително активен в социалните мрежи – изгрява там по врeме на големите протести през 2013 г. Внимателно изгражда образа си - превръща се в коментатор в медии, без да се показва, създава уеб проекти. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години, че е служител в компании като "Еърбъс".

Сред измамените са мениджъри, адвокати, журналисти. В началото на август част от тях се свързват помежду, осъзнават истината и сигнализират МВР. Полицията казва, че е установила измамника и вероятно ще го обяви за издирване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4535 |10.10.2017 Този човек мами в социалните мрежи с фалшиви самолетни билети . 0| 3797 |03.10.2017 Открили бомба до стадион „Парк де Пренс“ в Париж . 1| 4106 |17.09.2017 САЩ се оттегля от Парижкото споразумение за климата, ако не се променят условията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads