Реклама / Ads
1| 5060 |25.06.2018 КРИМИНАЛНО

МВР се похвали със задържана наркобанда с 15-20 грама трева

.
МВР се похвали с „мащабна акция” по задържането на наркогрупа с 15-20 грама трева. В съобщението се казва:
 

Полицейската операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества на територията на РУ – Г. Оряховица е започнала още в петък следобед и е продължила до ранните сутрешни часове в събота.

 

В хода й е спрян за проверка лек автомобил «Опел Тигра», управляван от 36-годишен местен жител, регистриран за кражби. В колата пътувал и 23-годишен негов съгражданин.

 

Полицейските служители забелязали, че той пуснал зад седалката на водача плик, в който е установено, че има около 2 г тревиста маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

 

Последвало задържането на двамата мъже и образуване на досъдебно производство по случая. 23-годишният е привлечен, като обвиняем, а пред униформените шофьорът признал, че е закупил дрогата от 39-годишен от Горна Оряховица, осъждан за престъпления, свързани с наркотици. Криминалистите бързо установили адреса на който рецидивиста – имот в местността «Под арбанашко бърдо». При вида на униформените той се заключил в жилището и отказал да изпълни полицейско разпореждане да отвори вратата. След предприети професионални действия криминалистите проникнали в жилището и задържали стопанина.

 

Установили, че е опитал да изгори в печката пакет със суха тревиста маса. Общото количество на намерената и иззета дрога е: 20 грама марихуана и 8 грама метамфетамин.

 

След 24-часовото полицейско задържане, с разпореждане на прокуратурата мярката му за задържане е удължена до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство. В района около алеята за хижа «Божур» в Г. Оряховица полицейски екипи изврършили проверка на лек автомобил «Опел Корса», управляван от 18-годишна местна жителка.

 

На предната седалка на колата полицейските служители намерили пликче с около 0,5 грама амфетамин, дамата е задържана, а по случая - образувано бързо производство. В хода на полицейска операция бил засечен и 36-годишен от Лясковец, регистриран за разпространение на наркотични вещества. От него е иззета кутия от сладолед, в която имало 15 грама марихуана. Пред униформените той признал, че е закупил дрогата от 39-годишния рецидивист. По случая е започнато бързо производство.

 

29-годишен от Горна Оряховица също попаднал в полезрението на криминалистите. Той бил задържан в жилищен блок в кв. «Пролет», докато предлагал на двама свои клиенти близо 30 г марихуана. Той бил задържан, а по случая - образувано бързо производство.

 

Действията по документирането на престъпната дейност на задържаните продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Г. Оряховица и Окръжна прокуратура – В. Търново.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4969 |24.06.2018 Арестуваха 7 за сблъсъците в циганската махала в Ботевград . 0| 5184 |24.06.2018 Цигани потрошиха полицейски патрулки в Ботевград . 0| 5423 |23.06.2018 Земеделци подпалиха близо 200 декара пшеница . 1| 5135 |21.06.2018 Нагъл софиянец бие и плюе жени в Созопол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads