Реклама / Ads
18| 12489 |15.10.2015 НОВИНИ

Удариха сайта на ТВ7, заглушават Цветан Василев

.
Банкерът с шокиращи признания и факти в четири неизлъчени откъса от интервюто му с Люба Кулезич
 

Сайтът на ТВ7 беше спрян цял ден днес без предупреждение от страна на хостващата го компания ВИВАКОМ ДИДЖИТАЛ. Тя е част от мобилния оператор ВИВАКОМ. За опасността той да стане 77% руска собственост на безценица предупреди бившият собственик на умишлено фалираната КТБ Цветан Василев в последното си интервю от Белград пред журналистката Люба Кулезич.

 

Кулезич коментира сутринта в блока „Добро утро, България” още четири неизлъчени фрагмента от нашумялото през последните дни интервю с банкера. Те повдигат завесата над още мръсни тайни и неизричани до сега подробности за политико-криминалния съюз, организирал покушението върху КТБ. За първи път публично Василев изрича имената на хората, които лично са го рекетирали да отстъпи безвъзмездно на Делян Пеевски и кръга зад него структуроопределящи активи на банката. Според свидетелството на Василев на първо място това е бил адвокатът Александър Ангелов, сега сред собствениците на ФК „Левски”. На изнудването е присъствал и Бисер Лазов, сега привлечен като свидетел на прокуратурата срещу бившия си благодетел и работодател.

 

Същият е и ключов играч в машинациите за придобиването за жълти стотинки на имоти и фирми на затворената банка. Риторичен е въпросът дали сегашните ръководители на държавното обвинение ще пуснат покрай ушите си съставомерните факти, изнесени от бившия собственик на КТБ. Вероятно сайтът на ТВ7 е бил ударен и заради други негови разкрития, прозвучали от неизлъчените откъси. Става дума за схемите за укриване на собственост, чрез които действащи политици стават олигарси и то не само по примера на „Булгартабак”.

 

Става дума и за начина, по който е бил материално компенсиран „златния пръст”  на лидера на „Атака” Волен Сидеров, осигурил парламентарната подкрепа на кабинета „Орешарски”. Още от признанията и равносметките на банкера в неговото Белградско изгнание вижте тук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4676 |06.10.2015 Руски самолети удариха "Ислямска държава" в Палмира . 7| 4521 |15.09.2015 Хакери думнаха сайта на Путин . 6| 5579 |07.09.2015 Дхихадисти удариха сайта на евродепутата А. Джамбазки . 1| 6128 |28.08.2015 Удариха месари, въртели далавери за 1,5 млн.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads