Реклама / Ads
0| 5471 |30.10.2015 НОВИНИ

Гласовете за левицата във Видин са повече от тези за ГЕРБ

.
БСП във Видин ще работи за привличане на левите избиратели, които на изминалите избори на 25 октомври показаха, че са повече от привържениците на ГЕРБ.
 

„Левите, социалистическите идеи имат превес в тези избори и сумарно броят на левите гласове, разпилели се между различни формации, е внушителен.  БСП – Видин има твърдото намерение да работи за привличане на тези гласоподаватели”, каза на пресконференция председателят на Областния предизборен щаб на БСП Димитър Велков.

 

Той припомни, че много симпатизанти на БСП бяха измамени от политическа сила, която незаконно използваше в кампанията си абревиатурата на БСП. Тази манипулация бе извършвана до последния ден на кампанията, срещу което доминираната от ГЕРБ Общинска избирателна комисия не предприе адекватни мерки, въпреки многобройните жалби. Друга част от гласовете на БСП са били откраднати от кандидати, които не са имали дори теоретичен шанс да прескочат общинската избирателна квота, но са участвали  в изборите с цел да разпилеят левия вот.

 

„Имаше доста проблеми в изборния ден – над 90 % от протоколите, които стигаха до нас, бяха объркани. Не искаме да си мислим, че е нарочно това нещо, но с тези объркани протоколи ние много трудно бихме могли да засечем информацията, която се дава от Общинската избирателна комисия при преброяването. Не трябваше да има и външни хора в секциите – имаше и репортаж за едни лица, които неправомерно бяха нахлули в една от секционните избирателни комисии. Въз основа на това, а и на доста други нередности, ние ще искаме касиране на изборите в община Видин, защото смятаме, че не е реално отразен вотът на видинските граждани”, заяви Димитър Велков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6341 |30.10.2015 Огнян Ценков, кандидат за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ: Гарантирам спазването на правилата от всички! . 0| 4010 |23.10.2015 Огнян Ценков, кандидат за кмет на община Видин: ГЕРБ може да представи себе си с една дума и тя е екип . 0| 4024 |22.10.2015 Димитър Главчев подкрепи кандидатурата на Огнян Ценков за кмет на община Видин . 0| 3413 |22.10.2015 Миков: С кандидатите на левицата търсим решения, които да поставят проблемите на хората на национално равнище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads