Реклама / Ads
0| 3946 |10.10.2019 НОВИНИ

Янко Янков: Ще променя облика и градската среда в „Сердика“

.
Янко Янков
”Убеден съм, че всички работещи в местната администрация са длъжни да са подготвени и да участват активно в подобряването облика на столицата и на качеството на живот в нея.” Това каза Янко Янков, кандидат за кмет на район „Сердика“ издигнат от коалиция ”БСП за България”.
 

Защо решихте да се кандидатирате за кмет на район „Сердика“?

Реших да се кандидатирам, след като проведох много разговори с хора от различните квартали в района. Те ме убедиха, че е необходимо да приложа целият си опит - теоретичен и професионален и придобитите познанията, за да променя дейността на районната администрация, а от там и облика и градската среда на „Сердика“. Да покажем,че районната администрация може да служи и работи в полза на хората и бизнеса от района.

 

Предизвикателство ли е за Вас да бъдете кандидат на БСП?

Разбира се, че е предизвикателство. Гласуваното ми доверие ме задължава да го оправдая. Да убедя жителите на „Сердика“, че ако ме изберат, ще бъда кмет на всички хора от района без значение на пол, религия и партийна принадлежност.

 

Какво трябва да се промени във Вашия район?

О, много неща трябва да се променят. Има проблеми наслоени през годините, които са отговорност на районната администрация, но има и такива, които трябва да се решат с активната намеса на централната администрация на Столична община и кмета на София.

Трябва да се осигури добър пешеходен достъп във всичките квартали на района, изграждане на навеси на всички спирки на градския транспорт, осигуряване на редовен и достатъчен транспорт, особено от кварталите „Бенковски“, „Малашевци“ и „Орландовци“ до централната част на града. Необходимо е възстановяване на пешеходния подлез на бул.“Мария Луиза“ и ул. „Опълченска“. Това е крайно належащо, за да се опази живота и здравето на огромния брой пресичащи граждани. Сред тях има хора от всички възрастови групи, защото наблизо се намират много административни сгради и здравни заведения. И не на последно място - задължително е извеждането на тежкия товарен транспорт от кварталите „Бенковски“, „Малашевци“ и „Орландовци“. Това може да се осъществи чрез пускането в експлоатация на пътна връзка със Северната тангента и НПЗ„Военна рампа“. И най-важното – да не се допусне разполагането на RDF-инсталацията на територията на ТЕЦ„София“.

 

Каква беше реакцията на близките и приятелите Ви когато разбраха, че се кандидатирате за кмет на „Сердика“?

Приеха решението ми и заявиха, че ме подкрепят. Ясно си дават сметка, че това означава по-малко време заедно. Познават ме и знаят как приемам всяко начинание, с което се заемам. Знаят, че отдавам цялата си енергия и време на работата, с която съм се захванал.

 

Какви са интересите Ви? С какво се занимавате през свободното си време?

Интересите са ми свързани със спорта и активния начин на живот. Интересувам се от новостите в строителството - изграждане на пасивни къщи и пестене на природни ресурси. Интересувам се от новите технологии при ремонт и поддръжка на пътища. Обичам да ходя на риболов с приятели. Разбира се, ако жителите на район „Сердика“ ме изберат за кмет, знам, че свободното ми време ще бъде ограничено.

 

Какво е Вашето послание към хората от район „Сердика“?

Да участват активно при поставянето, анализирането и решаването на проблеми, които са свързани с тяхната сигурност, среда за живот, пешеходен и транспортен достъп, образование, здравеопазване, зони за активен живот и спорт. От съвместните ни усилия и активност зависи как ще си подредим района. Да го направим привлекателен и уютен за нас, нашите деца и гости.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3813 |10.10.2019 Стефан Сабрутев: Ако аз стана кмет, ще се обърна към хората, за да видим техните проблеми- не само в града, но и в селата . 0| 3936 |10.10.2019 Кандидатът за кмет на район ”Приморски” доц. д-р Огнян Къчев откри изнесен предизборен офис . 0| 4300 |10.10.2019 Калоян Паргов: Нормално ли е новият кмет на София да започне мандата с плащане на 1,7 млн. лв. глоба? . 0| 3919 |10.10.2019 Милко Багдасаров: Младите хора ще се върнат в Кърджали, ако намерят реализацията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads