Реклама / Ads
0| 4253 |20.10.2019 НОВИНИ

Пенчо Милков за живота, семейството и политиката

.
Пенчо Милков със семейството си
“Цялата ми сила, вяра и надежда намират упование в семейството, което създадох – съпругата ми Боряна и тримата ни сина – Преслав на 11г., Борис на 7г. и Калоян на 6г.”, сподели Пенчо Милков, кандидат за кмет на Русе, издигнат от местна коалиция “БСП за България в много лично интервю по БТВ.
 

Той е роден в Бенгази, Либия преди 41 години, където родителите му тогава работят. Приятели ги съветват да кръстят детето Марин или Мартин, защото в тази арабска държава е възприето деца, особено от европейски произход, които са кръстени на името на нейния лидер да получават специални привилегии. Родителите на Милков отказват и кръщават сина си с българско име. Той живее в Либия само 5 месеца и е доведен в България. Но и до днес, разказва кандидатът за кмет, когато му е необходимо свидетелство за съдимост, българската държава проверява дали не е извършил престъпление в Либия.

 

Друг любопитен факт от живота на народния представител е участието му в Хора на русенските момчета, където пее до осми клас. Запазил е любовта си към музиката и до днес и нерядко му се случва да пее.

 

Не е било лесно за Милков да спечели любовта на съпругата си Боряна, с която са били колеги от Юридическия факултет на Русенския университет. И тук обаче борбената му природа надделява и днес са здраво и голямо семейство. “В действителност той искаше само време, за да мога да го опозная”, споделя съпругата му. А обещанието на бъдещия политик, че ще я направи щастлива днес е факт.

 

От 15-годишен Милков се занимава с парашутизъм. Скачал е от всякакви височини, от 800 до 3500 метра, което го учи на смелостта да се хвърля с главата напред във всяко ново предизвикателство. Отбива военната си служба в Парашутната бригада в Пловдив (днес 68-ма бригада “Специални сили”). Настоящият кандидат-кмет споделя, че за него е изключителна привилегия да бъде част от това елитно военно подразделение, защото развива способности и сила, непознати за други военнослужещи.

 

“Целият ни живот е събран в децата”, завява Милков. “ До преди две години професията ни на адвокати ни позволяваше със съпругата ми да прекарваме много време с тях. Но след като станах народен представител ситуацията драматично се промени и макар да се връщам всяка седмица в Русе, Боряна се справя сама с грижата за момчетата”, споделя Пенчо Милков.

 

За тримата си сина Милков е всеотдаен и любящ родител, на когаото те искрено се възхищават. А любовта на цялото семейството към животните е съсредоточена в грижата за кучето Бъбъл - равностоен член на сплотената им общност.

 

На финала на на разговора социалистът коментира, че Русе за съжаление е градът с най-мръсен въздух в България, но чистотата на въздуха не се фокусира само в обясненията, че промишлените предприятия цапат. Това е и миене на улиците, и най-вече поддържане на зелените системи и изграждане на малки паркове в квартали и зони, където липсват. “И като адвокат, и като народен представител всеки месец отделям време със семейството и приятелите си за засаждане на дървета и храсти”, каза още Милков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3561 |20.10.2019 Пенчо Милков: Убеден съм, че е дошло време нашето поколение да поеме отговорност за това, което сеслучва в страната ни . 2| 3590 |18.10.2019 Пенчо Милков: Русе ще бъде иновативен, зелен и привлекателен град, за да останат хората тук . 0| 3830 |17.10.2019 Пенчо Милков: Нека хората с енергия и съзнание да се обединят в името на Русе . 0| 3612 |17.10.2019 Пенчо Милков: Грижата за малките населени места и техните жители ще бъде един от основните ми приоритети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads