Реклама / Ads
3| 3752 |07.10.2019 НОВИНИ

Стотици граждани подкрепиха Стефан Сабрутев за кмет на Смолян

.
Над 600 граждани се събраха в зала 1 на театъра в Смолян, за да подкрепят издигнатия от БСП кандидат за кмет Стефан Сабрутев. Официалната част на събитието започна с емоционално изпълнение на солисти от гайдарски състав ”100 каба гайди”.
 

"Скъпи приятели, за всички ни е ясно, че демографската криза е най-сериозният проблем, не само за нашата община, а и за цялата област. Област Смолян е най-бързо обезлюдяващата за първото тримесечие на 2019 г. Ето затова нашият призив е „Промени бъдещето“. Всички мерки в нашата програма са създадени, за да обърнем този негативен процес и да създадем нормална среда за живот и отглеждане на деца", заяви Сабрутев. Той отбеляза, че за последните години са пропуснати много възможности, а общинските средства са разходвани без цел и посока, усвоените пари не са подобрили стандарта на живот на хората. Кандидатът на левицата представи своята управленска програма, обобщена в секторите икономика, инфраструктура и благоустройство, здравеопазване и социална политика, образование, култура, спорт, публични услуги и сигурност.

 

Сабрутев гарантира да продължи да поддържа добър и сигурен диалог между общината и местния бизнес. Стратегия за създаване на биоземеделие на чисти и екологични местни продукти, на марка „Произведено в Смолян“, както и активна реклама и популяризирането на родния край като целогодишна туристическа дестинация са част от сигурните стъпки, заложени в програмата.

 

В сферата на инфраструктурата и благоустройството Сабрутев представи решение за създаване на общинска фирма за комунални услуги, почистване и озеленяване – извършвани под строг контрол. За облика на Смолян, съвместно с местната камара на архитектите и тази на инженерите, да бъде изграден нов архитектурен код, създаден спрямо спецификата на града, кварталите и селата.

 

Кандидатът изрази намерение активно да търси стратегически инвеститори, както и община Смолян да бъде  готова с проекти, по които да кандидатства и печели подходящи европейски програми, с които чувствително да се подобри средата в цялата област.

 

Подкрепа за Сабрутев изрази и зам.-председателят на БСП и ръководител на предизборния щаб на левицата Кирил Добрев. "Стефан Сабрутев може не само да промени Смолян, но да го направи развиващ се и проспериращ град." - това каза зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев, който присъства на откриването на кампанията на левицата в Смолян. "Тук съм не в качеството си на зам.-председател или председател на националния щаб, тук съм в качеството си на приятел на Стефан, който ме спечели с идеите и желанието си да промени Смолян" - подчерта Кирил Добрев. Той призова присъстващите да подкрепят кандидата за кмет на Смолян и листата за общински съветници на БСП.

 

 "Аз не искам да се разделям с моите деца. Не искам те да ходят да живеят и да работят в чужбина, а да останат тук в България. За доброто на нашите родители и нашите деца, трябва всички ние заедно да подкрепим Стефан Сабрутев и да гласуваме с N56" - завърши изказването си Добрев.

 

Във финалната част на представянето си Сабрутев покани своя екип и развълнуван сподели със своите съграждани: „Горд съм да ви съобщя, че днес всички кандидати за общински съветници от групата на БСП  единодушно решихме че тези от нас, които бъдат избрани, ще  даряваме възнагражденията си във фонд, посветен на борбата с демографската криза. Предвиждаме тези средства да бъдат предоставени за инвитро процедури, стипендии за учащи и помощи за хора с нисък социален статус.“ 

 

Във финалните си думи кандидатът покани всички кандидат-кметове на предизборен дебат, в който да обсъдят публично какви решения биха разрешили належащите проблеми. „Надявам се да имаме един истински сблъсък на идеи“, заяви Сабрутев.

На финала чуха  местните изпълнители -  Фолклорна формация "Звъника", танцова формация "Балканика" и  солисти от гайдарски състав "100 каба гайди".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3701 |07.10.2019 Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова отново стана обект на провокация от неизвестни лица . 0| 3618 |07.10.2019 Корнелия Нинова в Силистра: Общински борси ще са подкрепата на нашите кметове за местното производство . 0| 3333 |07.10.2019 Радина Банкова: Общинската администрация трябва да промени безразличното си отношение към гражданите . 0| 3473 |07.10.2019 Д-р Емил Караиванов: Трябва да умножим местата за спортуване на младите асеновградчани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads