Реклама / Ads
1| 6140 |19.11.2018 МИНАЛО

140 г българска артилерия ! Време за празник или помен ?

.
Тази година честваме 140 годишнина от създаването на артилерията на третата българска държава. Мислейки си за това мило тържество ,си зададох въпроса: Това празник ли е или тъжен помен на славната някога Артилерия на България ?
 

Отговорът на този въпрос не е еднозначен. От една страна ние сме длъжни да почетем делото на тези достойни хора създали нашата артилерия , но от друга страна като си припомним дивотиите сътворени от някои власт имащи по отношение на армията като цяло би трябвало да е тъжен помен ! Като се обърна назад виждам страхотната бойна мощ на българските РВ и А до 1990г , а след това агонията на една предизвестена смърт на БА.И всичко това се правеше за благото на България от хора уж милеещи за Отечеството ни ,а всъщност нагли кариеристи и откровени предатели ! Тези негодници се прикриваха зад клаузите на ДОВСЕ ,” доказвай-ки” че това отговаря в пълна степен на националните интереси и че това е нашия цивилизационен избор за добруването на българските граждани. Веднъж вече говорих за глупостите които дрънкаше тогавашния Н-к на ГЩ ,при преминаването към корпусно –бригадна организация в БА . Време е да заявим ,че този Договор е обременяващ ,че този Договор е изчерпан ,че този Договор е вреден за България !

 

От друга страна въпреки ДОВСЕ ,ние можехме да запазим значителна част от оръжието си ,което не дай Боже може да ни потрябва. За съжаление обаче ,след освобождаването на ген. полк. Тотомиров от длъжността Н-к на ГЩ се откри оперативен простор за послушковци и ликвидатори както униформени така и цивилни за пълно обезличаване на армията ни и рязко снижаване на бойния потенциал на ВС . Ще припомня квотите от въоръжение които можем да имаме. Това са 1475 танка ,1750 артилерийски системи с калибър над 100мм ,2000 бронирани бойни транспортни средства,235 бойни самолета и 67 бойни хеликоптери. От тази трибуна в качеството си български гражданин питам КЪДЕ Е ВСИЧКО ТОВА ? Отговорът на този въпрос е повече от отчайващ .Най – вероятно пак става дума за предателство на националните интереси и намаляване на отбранителната способност на страната. Негодниците в България рано разбраха една проста истина ,а тя е че лесно се трупа голямо богатсво при разваляне на държавата и армията ,а не при строежа им. Стигна се до там ,че един министър лично отиде да реже въоръжение ; друг обърна военното ведомство на вертеп ,назначавайки откровени проститутки на работа в него ;трети направи Лили Иванова полковник ,но не забрави и себе си излизайки в отпуск ,за да може единият от заместниците му

да го произведе,а при това лиши Н-ка на отбраната от подпис ; четвърти както съобщават медиите се занимава с търговия на българско гражданство ,и всичко това пред погледа на чинно стоящ униформен ,наречен Началник на отбраната !

 

Разбирам, че един Началник на отбраната трябва да изпълнява решенията на Политическото ръководство, но с много ум и разум ! Ако пък не е съгласен с тези решения, да направи необходимото решенията да се коригират. Ако това не стане, за доблестния и храбър офицер няма друг път освен да връчи своята оставка.
Разбира се към момента в Българската армия има доблестни генерали и офицери, хора с чест и достойнство, които не се страхуват да заявят своето мнение по строителството на Въоръжените сили в новите условия ! Единия от тях го избрахме за Президент на РБ! Празникът си е празник и трябва да го празнуваме , с надеждата че времето за саниране на държавността настъпва ! Искрено се надявам че обновена България ще приеме най-после НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА , а на нейна база ще приеме и ВОЕННА ДОКРИНА , която няма да позволи на никого да руши БА и да поставя под въпрос защитата на териториалната цялост на Отечеството ни. Развитието на нашата артилерия трябва да премине през възстановяването на „ковачницата” на кадри в гр.Шумен , през едно умно строителство на ВС и най-вече през една просперираща България ,която няма и не трябва да бъде парламентарна република !

 

Бог да пази България !

 

Полковник от резерва Трифон Трифонов

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4747 |21.09.2018 Обявяват Добрич и Тутракан за градове на Българската бойна слава . 3| 7418 |06.05.2018 Българската армия има своята 140-годишна история . 0| 6188 |27.04.2018 Сърби обвиниха България в зверства по време на Първата световна война . 17| 16970 |29.11.2017 Божидар Димитров: Паисий е плагиатствал ”История славянобългарска” от Мавро Орбини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads