Реклама / Ads
0| 5613 |09.02.2017 МИНАЛО

Американци сравниха Григор Димитров с Иван Асен II

.
Григор Димитров
”Григор Димитров е най-важната фигура в България след цар Иван Асен Втори, който управляваше последната велика българска държава”, заключението не е на партиотично настроен български фен на тениса, а на авторитетния американски сайт bleacherreport.com.
 
В материал, посветен на най-добрия ни тенисист, авторите не пестят суперлативи за представянето му от началото на годината и го сравняват с исторически личности от региона.

"Григор Димитров прилича на завоевател. Той е висок, с дълбоки тъмни очи и модерна брадичка. На моменти пуска приятна усмивка, но когато трябва да работи, го прави здраво, гони топките, изпълнява прекрасния си бекхенд с една ръка и показва характер на боец и победител.

Той със сигурност е духовният наследник на митични герои, които са населявали Егея в миналото. Но той не е Тезей или Язон, дори не е и грък. Той е голямата гордост на България! Вместо меч носи тенис ракета, а походът му е не по-лек от древногръцките - да стане най-великият играч", пише изданието.
203-сантиметров гигант е първият съперник на Григор в СофияЙежи Янович е 267-и в световната ранглиста

Отличната форма на българският тенисист поражда оптимизъм, че през настоящия сезон той ще запише най-доброто представяне в кариерата си, въпреки жестоката конкуренция за върха.

"Той е способен да пренапише модерната история на тениса със сеизмичен ефект северно от Атина и Троя. Димитров вече е по-зрял и е в състояние във всеки момент да пуска гръмотевици. Той не е онзи младеж, който разчиташе на ефектни удари и на временен успех. По всичко изглежда, че той ще бъде следваща огромна звезда на световния тенис.

По време на “златната ера” на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович нямаше място за 20-годишни непознати. Тенисът е игра за истински мъже, която изисква мускули, физическа издръжливост и професионализъм без компромиси. Увереният в себе си българин впечатли всички със своя талант, но потенциалът му да се превърне в звезда не се реализира.

Той не успя да надгради над сензационния си старт през 2014 г., когато измъчи Надал на Australian Open, спечели три титли на три различни настилки, стигна до полуфинал на “Уимбълдън” и изкачи личния си връх до №8 в света. През 2016 г. Димитров се луташе според посоката на вятъра, не разчиташе на съвети от треньора с изключителни изисквания Роджър Рашийд. Престана да бъде герой на таблоидите заради връзката си със суперзвездата Мария Шарапова, но не можа да намери път към правилния тенис

Димитров дори не се появи на турнира в София преди година и много българи го критикуваха. А той дори не направи усилия да обясни защо е постъпил така. В един момент през лятото златният герой не знаеше къде се намира. Не намираше правилните решения на проблемите и в един момент се оказа 40-и в света.", припомнят от изданието.
Григор Димитров: Винаги съм се гордял, че съм българин. "Няма специален знак в пристигането на Никол", заяви българският тенисист.

Анализирайки в детайли играта на Димитров, авторите на статията посочват и петте най-силни оръжия на българина, който вече е номер 13 в ранглистата:

"- може да доминира със сервиса си, който с всеки изминал мач става все по-силен.

- има страхотни бекхенд и форхенд и когато направи играта си на мрежата приоритет, е просто железен. Съвсем спокойно можем да кажем, че някога ще спечели Уимбълдън. А, и завършва кратките точки великолепно.

- работата му с крака е невероятна. Тя му позволява да изстрелва снаряди от форхенд, а играта му на бекхенд става все по-добра. Учи се в момента да играе все по-офанзивно и от основната линия.

- има скорост и визия при игра в защита. На клей може да догони всяка топка и е един от тези малко останали хора, които могат да използват тези качества по пътя си към титла на Ролан Гарос.

- вече е много здрав и на психологическо ниво. Това е най-важният аспект, когато говорим за просто талантлив тенисист или за бъдещ великан в спорта. Всички велики шампиони трябва да разберат как да запазят нивото си и да печелят мачовете още в главата си. Това е последното оръжие, което той овладя."

"Може да правим съпоставки с великото антично минало, но той е в историята на модерния тенис и му е предписано да вдига високо трофеи и да разказва собствените си истории. Гледаме ли наистина изгрева на звездата на Димитров? Изчакайте още малко, за да я видите!", завършва материала на bleacherreport.com
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3841 |07.02.2017 Б. Димитров: Македония да си остане цяла с ребългаризирано национално съзнание . 2| 4052 |02.02.2017 Мартин Димитров: ГЕРБ, БСП и ДПС саботират машинното гласуване . 3| 3921 |01.02.2017 45% от американците обичат Тръмп, 45% го мразят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads