Реклама / Ads
2| 6345 |01.07.2014 МИНАЛО

Лятно кино за годините на прехода

.
Филмът "Дзифт" ще даде началото на "Пътуващо лятно кино с БНТ 1. Прожекцията е на 3 юли в Борисовата градина. "25 години свободна България” е мотото на третия сезон на една от най-популярните и обичани кампании на Българската национална телевизия – „Пътуващо лятно кино с БНТ 1”. Инициативата за възстановяване на изчезващите летни кина, която обикаля цяла България с прожекции на открито, е посветена на годишнината от началото на българския преход към демокрация и свободно гражданско общество.
 

Основната селекция е направена в подкрепа на Националната кампания „25 години свободна България” и включва режисьорските дебюти на Явор Гърдев, Валери Йорданов и Иван Владимиров, Константин Божанов, Виктор Чучков, Зорница София и Драгомир Шолев.

Филмите, които зрителите ще могат да видят в киното под звездите, са „Дзифт”, „Кецове”, „Аве”, „Тилт”, „Мила от Марс” и „Подслон”. „Дзифт” на режисьора Явор Гърдев ще открие сезона на Лятната естрада в Борисовата градина в София. Прожекцията на открито е на 3 юли от 20:30 часа, а входът е свободен за всички.

Освен нея, ще има и две паралелни програми. Първата от тях е „Златната класика”, в която са незабравимите „Деца играят вън”, „Комитски времена”, „Баш майстора”, „Опасен чар” и „Баща ми бояджията”.

В другата селекция са най-новите документални заглавия на БНТ. Сред тях са: „Стоичков” - за легендата на българския футбол; „Златното сърце на София”, посветен на 90-годишнината на храм-паметника „Св. Александър Невски”; „Гласът, който моли Бога за България”, в памет на големия бас Борис Христов, както и „Живот почти прекрасен”, филм-портрет на трима братя от сложна социална среда. Филмите ще бъдат прожектирани при закриването на пътуващото лятно кино.

Лятното кино ще посети общо 23 населени места между 3 и 31 юли. Това са: Трън, Радомир, Бобовдол, Земен, Брезник, Павел баня, Стрелча, Калофер, Хисаря, Първомай, Дряново, Стражица, Търговище, Карнобат, Ямбол, Нова Загора, Гурково, Харманли, Eлхово, Тополовград, с. Граматиково и Малко Търново. Закриването на сезона по традиция ще е в Созопол, по време на празниците на изкуствата „Аполония” (1, 3 и 4 септември).
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6389 |29.06.2014 Календар -на този ден преди години . 1| 8834 |28.06.2014 В Сараево вдигнаха паметник на екзекутора на Франц Фердинанд . 6| 5996 |26.06.2014 Професорски дуел за Перперикон . 12| 15906 |24.06.2014 Излязоха още документи за Народния съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads