Реклама / Ads
12| 9267 |19.11.2015 МИНАЛО

Майката на убития командос: Светлозар Лазаров е виновен за смъртта на сина ми, Цацаров го прикрива

.
Ваня Рипчева
Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефът на СОБТ Георги Гайков са виновни са смъртта на сина ми. Това каза майката на убития в Лясковец командос Емил Шарков-Ваня Рипчева пред журналисти.
 
Почернената жена  обясни това минути след като съдът даде доживотна присъда на стрелеца Петко Петков. Към виновните за касапницата Рипчева добави и други ръководители в МВР.

Виновни са тогавашният главен секретар Светлозар Лазаров, шефът на СОБТ Георги Гайков и хора от структурите на МВР, които са имали задача да работят по планирането, подготовката, организацията и провеждането на операцията. Те въобще не са свършили абсолютно никаква работа. Тогавашният главен секретар на своя глава е казал: "Абе, отиваме в Лясковец", без въобще да провери до къде са стигнали нещата по резолюциите, които той е поставил, кой да работи и как", каза Рипчева. Тя е категорична, че наказателна отговорност трябва да се търси именно от хората, които са пратили баретите като пушечно месо.

Срещу тях обаче няма наказателно преследване. Обявените четирима виновни от тукашната полиция всъщност даже не са в моя списък на виновниците.Тези хора бяха просто нарочени. В моя списък са главният секретар на МВР, Георги Гайков, Атанас Илков и други по отделите, които са се занимавали включително със създаване на документи с невярно съдържание, а това си е криминално престъпление, каза майката на убития командос. Тя обясни, че никой от висшето ръководство на МВР не я е потърсил. Ако някой от тях го беше сторил, щях да го изритам, обясни разпалено жената.

И продължи: Прокуратурата отказва да се занимава с този случай, просто защото е разпънала един чадър. Визирам и главният прокурор Сотир Цацаров, и зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, в кабинета на когото на 13 март след обед, Лазаров в негово присъствие и в присъствието на други хора е взел решението за операцията. Така че тези хора знаят и прикриват да не се стигне до тези, които не са си свършили работата и са последвали жестоки неща от това", заключи Рипчева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6326 |18.11.2015 Вижте кой е Абу Омар, считан за организатор на атентатите в Париж . 4| 10146 |16.11.2015 Започна реставрирането на голямата базилика в Плиска . 0| 7157 |13.11.2015 Домът на Райна Княгиня в София е развалина . 1| 8431 |11.11.2015 Учени откриха загадка на Хималаите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads