Реклама / Ads
0| 16650 |16.06.2014 МИНАЛО

Най-великите пияници във футбола- Гаринча, Бест, Марадона...

.
Гаринча
Класация на най-великите пияници във футбола, представя Lordsofthedrinks.com. Сред тях са Гаринча, Бест, Кубала и Марадона
 

Гаринча (1933-1983)


Крилото е смятано от много бразилци за по-велик от Пеле. Печелил е два пъти световната титла - на първенствата през 1958 и 1962 година, но е посветил живота си най-вече на пиенето и жените.

Бил е "герой" на много катастрофи след пиянски изпълнения. Умира от проблеми с черния дроб, след четири дни в алкохолна кома.

Оставя след себе си 14 деца.

Джордж Бест (1946-2005)

Северноирландската суперзвезда е една от най-големите легенди на футбола и нощния живот в Манчестър. Първият футболист със статут на рок звезда. През 2002 година претърпява чернодробна операция, но продължава да пие.

"Похарчих 90% от парите си за пиене и жени. Останалите прахосах".

Пол Гаскойн (1967-...) е един от най-талантливите играчи в края на 80-те и през 90-те години на миналия век. Но е по-известен с всевъзможните си зависимости. Газа обича да пие, залага, яде и какво ли още не. Страстите му го вкарват в непрекъснати проблеми, прави опит за самоубийство, но още се държи.

"Ако не играех през уикенда, щях да пия в събота, неделя и понеделник. След това щеше да трябва да ходя на тренировка и да не се чувствам добре, така че би се наложило да си взема ново питие, за да мине по-леко денят ми".

Ладислав Кубала (1927-2002)

Роден е в Унгария във великото поколение на Пушкаш, но никога не е играл за националния й отбор. Той обаче изиграва 11 мача за Чехословакия, където се мести като младеж, а по-късно става звезда на испанския национален тим.

Кубала все пак се връща в Унгария  като затворник, обвинен от комунистическия режим в измяна. През 1950 се мести в Испания.

Очаквало се е да играе за Реал Мадрид, но хората на Барселона го отмъкват още на летището. Пиян като талпа, те го натоварват във влак, който той си мисли, че пътува за Каталония.

Когато изтрезнява на следващия ден, с изненада разбира, че е подписал с Барселона. Той изкарва в тима единайсет сезона и става легенда на страната, не само благодарение на футбола.

Диего Марадона (1960-...)

Вероятно най-добрият футболист за всички времена. Световноизвестен със зависимостта си към кокаина, Марадона има постижения и в пиенето. Той е признавал, че е можел да се справя по-добре, ако не е пиел по бутилка уиски всяка нощ. Въпреки това успява да изведе малкия италиански тим Наполи до две титли на Италия и Купата на УЕФА.

Бог му "помага" да донесе и световна титла за Аржентина.

Тони Адамс (1966-...)

Един от най-добрите защитници за времето си в Англия. Легенда на лондонския Арсенал, алкохолик. От средата на 80-те години на миналия век той често се замесва в различни пиянски сбивания и други инциденти.

През 1990 година е осъден на четири месеца за шофиране в нетрезво състояние.

През 1996 година започва да се бори с алкохолизма. Биографията му "Пристрастен" става бестселър.

Сократес (1954-2011)

Друг бразилец, който обича добрия живот. Трансплантацията на черен дроб не успява да му помогне. За феновете той все още остава брилянтен плеймейкър, като за 60 мача с националния отбор вкарва 22 гола.

Джими Грийвс (1940-...)

Третият най-добър реализатор на английския национален тим - 44 гола в 57 мача. През 70-те години Грийвс повежда и битка с алкохола, докато все още е футболист. Той приключва с алкохола през 1978 година и прави кариера в телевизията.

Адриано (1982 -...)

Притежава всичко, от което един модерен нападател има нужда - скорост, техника и огромна сила. Той бе истинска сензация в Серия А и националния тим на Бразилия (31 гола в 51 мача).

Той бе предопределен да последва Ромарио и Роналдо и да стане национална легенда.

В живота му обаче има прекалено много изкушения.

Той показва последователно отношение в пиенето и има много проблеми в кариерата си, която угасва.

Артем Милевски (1985-...)

Украинско дете чудо, което трябваше да наследи Андрей Шевченко. Въпреки това той не напуска Украйна и дори в собствения си клуб Динамо Киев не винаги е титуляр. Причината за това е, че водката и жените са му по-интересни от кариерата.

И предвид заплатите на футболистите в Украйна, които удрят небето, Милевски живее като Бог. Кой може да го обвинява?

Роман Широков (1981-...)

Може би не е най- сериозният алкохолик в руския футбол. Той е звезда на Зенит от 2008 година. Преди това обаче сменя клубовете почти всяка година - ЦСКА Москва, Химки, Торпедо и други. За русия вкарва 10 гола в 30 мача.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 16614 |13.06.2014 Шифърът на древните българи е разкодиран . 0| 7532 |12.06.2014 Защо България отне на Бразилия Румен Стоянов? . 1| 6414 |09.06.2014 Първият опит за задължително гласуване направен при Александър Стамболийски . 3| 6517 |06.06.2014 70 години от десанта в Нормандия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads