Реклама / Ads
1| 5920 |01.04.2014 МИНАЛО

Продават писмо от "Титаник" за 100 хил. паунда

.
Писмо, писано на борда на "Титаник" само няколко часа преди потъването му, ще бъде продадено на търг и се очаква цената му да достигне 100 хил. паунда, информира "Дейли Мирър".То е написано от Естер Харт, която оцелява при катастрофата заедно със 7-годишната си дъщеря Ева.
 

Госпожа Харт е писала до майка си в Есекс, споделяйки, че се наслаждава на "прекрасно пътуване", въпреки вятъра и студа.

Тя е дала писмото, написано на бланка от "Титаник", на съпруга си Бенджамин. Той е трябвало да го пусне по пощата, когато корабът пристигне в Ню Йорк.

Писмото е било намерено в джоба на палтото от овча вълна, което Бенджамин е дал на Естер, за да я топли, докато помага на нея и Ева да се качат в спасителна лодка №14.

Мъжът на Естер повече не е видян, той е един от 1522-мата загинали, когато "непотопяемият" лайнер е ударен от айсберг и потъва на 14 април 1922 г.

Малката Ева пък се превръща в една от най-известните оцелели от катастрофата, заради откритата ѝ критика срещу компанията "Уайт Стар Лайн". Ева подхваща война срещу собственика на "Титаник" заради недостатъчния брой спасителни лодки на борда.

Аукционна къща ще продаде писмото от 2 страници на търг на 26 април. То е предоставено от частен колекционер, който го е купил от семейство Харт преди 20 години.

Говорител на аукционната къща заяви: "Това е единственото писмо, за което се знае, че е написано на бланка на "Титаник" на борда в онзи съдбоносен ден.

Писмото и пликът са в забележително добро състояние, а съдържанието е много ценно, тъй като дава представа за това какъв е бил животът на кораба".

Естер Харт умира на 65 години през 1928 г., след като тя и Ева се връщат в Англия. Ева става магистрат, тя умира през 1996 г. на 91 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7661 |20.11.2013 "Предсмъртно писмо" на Левски се появи във Фейсбук . 87| 25341 |18.07.2012 Предсмъртното писмо на Апостола . 7| 10914 |12.04.2011 Ю. Гагарин пише писмо на Валя; крият го от нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads