Реклама / Ads
1| 4788 |18.09.2016 МИНАЛО

Сагата с „конюшните“ започнала преди 13 години

.
Лиляна Павлова
Сагата с продажбата на т.нар „царски конюшни”, заради която областният управител на София Веселин Пенев подаде оставка, всъщност е започнала преди цели 13 години. Това обясни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пред bTV.„През 2003 г. се случва нещо дълбоко крито – 5 дка от общо 7 са продадени от тогавашния областен управител Росен Владимиров по схема дълг срещу собственост на варненска фирма”, разказа тя. Това обаче е само началото.
 

 През 2005 г., в началото на мандата на Тройната коалиция, парцелът изведнъж отново се оказва държавен и с него друга фирма прави заменка за имот на бул. „Драган Цанков”. Година по-късно собственикът от 2003 г. ипотекира всичките 7 дка (в това число и тези, които са собственост на държавата) за почти 60 млн. лв., за да получи 30 млн. като кредит.
 Междувременно, съсобствениците също правят сделки със своите дялове.
 Десетилетие след всички тези събития, МРРБ официално уведомява областния управител, че има дела, които се водят за терена. Той обаче еднолично се разпорежда с него и го продава. Именно заради заплетената ситуация ведомството на Лиляна Павлова атакува последната продажба – няма ясно легитимиран собственик, няма и ясен купувач.
 „Колкото повече дълбаем в тази история, толкова повече се заплита. Толкова повече започват да излизат неща страховити, които са се случвали повече от 12 години”, обобщи Лиляна Павлова.
  Ремонтът на тунел „Витиня” ще приключи най-рано през март, обяви министърът. Причината за забавянето е, че съоръжението, освен старо и зле поддържано, е и опасно. „Когато започнаха да свалят старите облицовки, се оказа, че е правена облицовка от бетон без никаква арматура, бетон, който не се държи на нищо”, посочи тя.
 По отношение на изнасянето на АМ „Струма” от Кресненското дефиле, Павлова коментира, че най-доброто решение за момента е старият път да остане еднопосочен в посока Благоевград – Кулата и да бъде изграден източен обход в скалите.
 Тя отбеляза, че това решение ще е със стотици милиони по-евтино от исканото от екоактивисти пълно напускане на дефилето. Министърът оцени подобен проект на над 1,2 млрд. лв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 15605 |16.09.2016 СКАНДАЛ! Синдик нахлу в ТВ7, изземва техниката преди предаването на Кулезич . 1| 6338 |14.09.2016 Преди първия звънец: Закопчаха ученик с марихуана . 0| 3855 |13.09.2016 Бъчварова: МВР трябва да е адекватно на моментните предизвикателства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads