Реклама / Ads
15| 12574 |10.07.2013 МИНАЛО

Сексробиня на Кадафи: Закусваше с чесън, изнасилваше мъже и жени

.
Лична равносметка на бивша секс робиня на ликвидирания либийски лидер Муамар Кадафи, публикувана тези дни в „Ню Йорк пост“, хвърли светлина върху странния и ужасяващ начин на живот на бившия диктатор на Либия.
 

Сорая е била само на 15 години, когато през април 2004 г. тя била лично избрана от Кадафи, за да се присъедини към неговия харем със секс робини. Френската журналистка Аник Козани описва подробно живота на Сорая като секс робиня в новата си книга: „Харемът на Кадафи: Историята на една млада жена и злоупотребата с власта в Либия“, която се очаква да се появи по рафтовете през септември. Сорая се среща за първи път с Кадафи, когато диктаторът посетил нейното училище и тя била избрана да му връчи букет.

„Не можете да си представите вълнението. Да видиш лично Кадафи... Показваха ми лика му още от раждането ми“, спомня си тя, цитирана от в. „Дейли Мейл“. Първата им среща била невинна. Сърцето и галопирало, докато подавала цветята на Кадафи. После тя коленичила и му целунала ръката. Той я помилвал по главата преди да си тръгне. По думите й, тогава тя се е чувствала, все едно, че тя е на седмото небе. Но помилването означавало повече, отколкото Сорая би могла да предположи.

То означавало, че Кадафи е избрал момичето за лична секс робиня. На следващия ден три членки на охранителите-амазонки на лидера са пристигнали в козметичния салон на майка й и са казали, че Кадафи иска да види Сорая. Майка й охотно се съгласила, без да знае какво се случва. Сорая била отведена с джип в отдалечен пост, където тя била отведена в тента, за да се срещне с диктатора. Когато тя влязла в тентата, Кадафи гледал телевизия и не й обърнал внимание, но заповядал на жените-охранители да „подготвят“ момичето. Сорая била избръсната, бил й направен кръвен тест, взети са й мерки за дрехи и тя била облечена в прашки и бяла роба. Когато Сорая била готова, тя била ескортирана до спалнята на Кадафи, където той я чакал гол.

 „Обърни се к...о“, й казал Кадафи. „К...а“ - само така диктаторът наричал Сорая. После той я хванал за косата и я накарал да го гледа в очите. „Не се страхувай. Аз съм твоето татенце. Така ще ме наричаш, нали? Но аз също съм твоя брат. Скоро и твоя любовник. Аз ще съм всичко това за теб. Защото ти ще останеш тук с мен завинаги“, продължил диктаторът. Сорая била объркана. На нея й било казано, че след срещата с диктатора тя ще се върне вкъщи. На своята крехка възраст тя въобще не е осъзнавала какво се случва и какво иска Кадафи от нея.

След това Сорая била държана като секс робиня на Кадафи до ликвидирането му. Заедно с редица други секс робини, тя живее в задушно и мухлясало мазе без прозорци. Единствената цел на живота им е била да задоволяват сексуалните апетити на Кадафи, който правил секс най-малко четири пъти в седмицата с различни жени. Случилото се е шок за Сорая, която е смятала Кадафи, както и много други либийки, за феминист. Той поверява защитата на живота си на охранителите-амазонки, написва „Зелената книга“, в която защитава правата на жените и критикува Запада за отношението му спрямо представителките на нежния пол.

Една от охранителките му казва през 2011 г. пред АП, че Кадафи е създал възможности за развитие на жените. „Затова ние сме до него; затова го обичаме. Имаме пълна свобода, като жени да станем част от полицейските сили, да работим като инженери, пилоти, съдии, адвокати. Всичко“, каза тя. Но истината е друга. Охранителите-амазонки на Кадафи също са били използвани за секс. Той си избирал другите секс робини на сватби, в училища и на политически прояви.

Той дори е имал таен апартамент в Университета в Триполи, където е изнасилвал студентки. Отношението му към Сорая също не е било никак феминистко. След първия й път с диктатора, тя е кървяла цели 36 часа. В материал, публикуван след революцията, готвачът на Кадафи разказва, че много от секс робините на диктатора са получавало сериозни рани по време на секса и след него веднага са отивали в болница. Сорая е мразила и това, че диктаторът е ял чесън за закуска, палил е цигара след цигара, напивал се е с Johnnie Walker Black и постоянно се е друсал с кокаин.

„Той бе отвратителен и президент на държавата ми“, казва тя. Сексът с диктатора бил ужасяващ. След години на сексуално робство, тя разказва, че Кадафи напълно й деформирал тялото. „Ние бяхме блъскани, мачкани и бити, гърдите ми увиснаха и ме болят много. Гърдите ми са като на бабичка“, пояснява тя. Веднъж диктаторът дори се изпикал върху нея, а друг път я изнасилил, след като правил секс с дружа жена, болна от хепатит.

При трети случай тя била заведена в спалнята му, докато той правил секс с млад мъж, а друг бил накаран да танцува в женски дрехи. След като свършил с мъжете, той минал на Сорая. Извън Либия никой не е знаел колко луд е бил диктаторът Кадафи. Сорая си спомня една визита на британския премиер Тони Блеър. Той влязъл в тентата на Кадафи и поздравил момичетата без да знае, че те са секс робини. С течение на времето Сорая получила някои свободи. Можела да използва мобилен телефон и за кратко да си ходи у дома.

Редица от секс робините използвали тези свободи, за да избягат, но те били намирани и връщани обратно. През август 2011 година Триполи пада, а два месеца по-късно Кадафи е ликвидиран. Когато революционерите нахлуват в двореца му, те намират тонове порно, плакат в реални размери на Джейк Джиленхол и фотоалбум с Кондолиза Райс, която той наричал „скъпата ми черна африканска жена“
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7266 |07.07.2013 Отива ли Бузлуджа в нафталина ? . 1| 6970 |06.07.2013 Строители откриха сгради на 2600 г. под търновска казарма . 1| 8194 |03.07.2013 Румънска пиеса представя битката на Филип Тотю . 6| 7338 |01.07.2013 Шифър в църквата на Калоян

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads