Реклама / Ads
0| 5352 |26.11.2018 МИНАЛО

След Добрич и Тутракан Сливница също става град на българската бойна слава

.
Сливница ще бъде третият град, който ще бъде обявен за град на българската бойна слава. Решението беше одобрено единодушно от парламентарната комисия по отбрана. Предложението ще стане факт, след като депутатите го одобрят и в залата.
 

Кметът на Сливница Васко Стоилков изрази задоволството си, че депутатите ще приемат предложението на общинския съвет в града и съобщи, че още преди гласуването вече са поръчани календарите за догодина с планиран надпис "Сливница - град на бойната слава". "Всеки един местен жител ще се гордее с това, достойното ни място в историята ще го подчертаем още веднъж", смята кметът. Васко Стоилков е убеден, че утвърждаването на историческия принос на града ще повдигне самочувствието на местните жители, защото "когато имаме самочувствие например ставаме по-добри, ставаме по-отговорни, ставаме по-работливи, по-позитивни като хора".

 

Предложението Сливница да е град на бойната слава идва от управляващото мнозинство. Според депутата от ГЕРБ Пламен Манушев, подобни решения повишават самочувствието на избирателите, а най-големия мотив в защита на предложението Сливница да бъде обявен за град на българската бойна слава той открива в думите на Вазов от стихотворението "Новото гробище над Сливница", писано през 1885 година.

 

През септември беше прието за градове на българската бойна слава да бъдат обявени Добрич и Тутракан. Поводът - 100 години от Добричката и Тутраканската епопея.

 

Засега предложенията идват единствено от представители на управляващото мнозинство - ГЕРБ и Обединените патриоти, но депутатът на БСП Николай Цонков е сигурен, че подобни инициативи патриотично сплотяват народните представители от различните партии. "Смятам, че трябва всички да участваме, да се подпишем под това решение и трябва да продължим с подобни инициативи", заяви той.

 

Милен Михов от Обединените патриоти поясни, че предложението даден град да бъде обявен за такъв на българската бойна слава трябва да дойде първо от общините. Следващата кандидатура е на Стара Загора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4747 |21.09.2018 Обявяват Добрич и Тутракан за градове на Българската бойна слава . 2| 11229 |23.08.2018 Вижте снимка на последните живи опълченци - участвали в боевете на Шипка на 23 август . 9| 9105 |12.05.2018 Комунизмът ни кацна на мушката - след 24 години или никога!? . 0| 7316 |27.03.2018 Изследовател: Гагарин е загинал поради грешка в командния център

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads