Реклама / Ads
1| 11136 |14.09.2014 МИСТЕРИИ

3000 чакат извънземни на летището до Щръклево

.
За среща с извънземни вероятно се е замислял всеки втори българин. Но да събереш хиляди, които да чакат кацането на космическите събратя, си е направо луда работа. Това обаче се случва у нас преди 19 години. Събитието, за което днес си спомнят малцина, е на 11 септември в далечната 1995 г.
 
За място на съдбовната среща е избрано русенското село Щръклево, където тогава има действащо летище. Край Русе се събират хора от близки и далечни места. Едни носят цветя, други са подготвени с фотоапарати, а трети просто бързат да зърнат с очите си космическите ни братя. За срещата с НЛО предварително съобщават три контактьорки с извънземния разум

Те обявяват, че край Дунава ще кацнат осем космически кораба с пратеници от далечна планета, носеща името Криси.
Днес историческото място е пусто, летището отдавна не работи, а дълго чаканата поява на пришълците така и не се осъществява. Спомен за еуфорията и последващото разочарование пазят обаче професионални и любителски кадри от паметния 11 септември.

Денят е понеделник, но още от рано сутринта стотици хора се отправят към село Щръклево, разположено на десетина километра от Русе. "Москвичи", "Лади", велосипеди, дори каруци задръстват пътя за летището, където предварително е обявено, че трябва да се приземи НЛО. За няколко часа се събират над 3000 души, сочат архивите. Според виновните за събитието три контактьорки извънземните ще кацнат на 11.09., точно в 11,00 часа. Затова преди уречения час избраното място вече е изпълнено с посрещачи. Начело на земляните, разбира се, са трите дами, които твърдят, че общуват директно с крисианците.

Жените дори са облечени в еднакви костюми спомнят си очевидци на събитията. Дамите са изцяло в бледорозово, а в ръцете си държат рисунки с молив, които изобразявали някои от извънземните лидери.

Осемте кораба са излетели от космодрум на междугалактически център, обявяват малко преди обед контактьорките. С напредване на времето напрежението сред чакащите се покачва. Хора има навсякъде около аерогарата.
"Трябваше да има венец на пистата. Трибуна, хляб и свещеник", обявява една от жените. Контактьорките настояват пистата да бъде освободена от самолетите, за да могат да се приземят летящите чинии. Те искат полетите да бъдат спрени за час. Освен това трябва да има венец от рози и плат, на който да стъпят ръководителите на извънземните.
Когато предварително обявеният час е преминал, една от посредниците с космическия разум обявява, че на летището не е дошъл лидер от българска страна. "Къде е президентът?", пита тя. После предава далечното послание: "Докато не сложите венец и плат няма да слезем".

Чакането на пришълците продължава близо 4 часа. Градусът на напрежението на аеропорта расте с всяка минута. Засилва се недоволството сред събралите се хора. Междувременно контактьорките продължават да твърдят, че извънземните ще дойдат, за да помогнат на хората. На въпрос как изглеждат космическите ни братя, една от жените отговаря: "С ризи и панталони. И се хранят с хляб"

С напредването на часовете пропуските в организацията на посрещането се увеличават, разкриват видеозаписите от Щръклево. След няколко часа чакане полицаи придружават трите дами в розово, за да ги предпазят от гнева на тълпата. "Мошенички. Как не ви е срам?!", крещи множеството. Трите жени се качват на автомобил и са отведени от пистата. След тях се разотиват и разочарованите посрещачи.

Дни след злополучния понеделник темата е сред най-обсъжданите в региона. Дори се пуска слух, че извънземните успели да кацнат, но на друго място. Зевзеци пък се шегуват, че зелени човечета раздали пари на тези, които успели да ги видят. Русенски уфолози определят случая като масова истерия и дори за намеса на службите

Пет години след събитията в Щръклево, наблюдателни русенци забелязват странно светещо тяло в небето. Виделите го твърдят, че то висяло над града повече от час. Ярката точка била двойно по-голяма от Вечерницата. Неизвестният обект сменял цветовете си от златисто през зелено до червено. Скептично настроените са категорични обаче че светещото тяло е било самолет, балон или друго летящо съоръжение, изработено на земята.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7840 |16.07.2014 НАСА обещава среща с извънземните до 20 години . 13| 14782 |15.07.2014 Президенти на САЩ се срещали с извънземни! . 1| 10359 |12.05.2014 Невропсихолог: Човечеството е невежо за среща с извънземни . 6| 7819 |17.01.2014 Баба дала извънземни на прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads