Реклама / Ads
1| 4196 |14.06.2016 МИСТЕРИИ

Абуаси за Фрог: Ще има още атентати до края на месеца

.
д-р Мохд Абуаси
Ще има още терористични атентати до края на месеца. Това предвиди пред Фрог нюз експертът по радикален ислям Мохд Абуаси.
 
По думите му последните инциденти в САЩ и Франция са дело на вълци единаци, които се верни на Ислямската държава. Сто на сто ще има още подобни атаки, включително и във Франция. Наскоро говорителят на ИД излезе с призив към привържениците от цял свят да извършат атентати където могат. Настоя ударите да се насочат основно срещу цивилни цели. Случилото се през последните дни е в отговор на този призив. Някои привърженици имат възможност да си купят оръжие и те го правят. Други, които нямат разрешение, като този във Франция, действат с нож. Не може да се говори за нови методи за атака. Всеки действа както и с каквото може, допълни той.

Абуаси уточни, че все още не е потвърдена официално информацията за смъртта на
главатарят на терористичната групировка „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади. Тази информация излезе от иракска медия. Тя не е потвърдена дори от американците. Преди време пак излезе фалшиво изявление от ИД, че е убит. Тези неверни данни умишлено се пускат от службите с пропагандни цели. Така искат да принудят ИД да ги опровергае. Друга цел може да принудят Багдади да излезе лично и да отрече информацията за смъртта си . Службите по този начин го принуждават да излезе от „черупката си”.

В момента сирийската армия приближава Ракка. Сега е на 60 км. от града. До дни се очаква да завземат най-голямото военно летище. А другите сили от север също настъпват напред. Реално ИД разполага с около 40 на сто от територията на Сирия. Това не е малко, но голяма част от нея е пустиня, което може да е ничия земя на практика. Реално терористите имат контрол върху три града, които се намират в близост до иракската граница. Прави впечатление, че бойният дух на джидадистите не е отслабен. И бавното настъпление на силите срещу тях, го доказва. Явно е, че се оказва много силна съпротива от страна на бойците от ИД. Това дори учудва много военни анализатори, уточни експертът. Той допълни, че от март т. г. не е изнасяно българско оръжие за Саудитска Арабия, което по-късно попада в ръцете на терористите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6640 |14.06.2016 В. Ахчиева пред Фрог: Марешки сам си сложи прът в колелото . 5| 4656 |14.06.2016 Само във Фрог: Сложиха на Валя Ахчиева охрана . 0| 5734 |14.06.2016 Проф. Кантарджиев за Фрог: Бежанците ”внасят” болест, разяждаща кожата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads