Реклама / Ads
2| 6193 |14.12.2016 МИСТЕРИИ

Адвокат Николов: Хитрино! А къде са парите за Аспарухово?

.
Петър Николов Източник: Нова Варна
Във връзка с есемесите за Хитрино, от есемесите в Аспарухово още никой няма собствен дом, а парите са похарчени. Всеки си решава дали да направи едно щрак с телефона, но ще ви кажа какво се случи с есемесите за Аспарухово – това пише адвокат Петър Николов във фейсбук.
 
Парите потънаха в една фондация. Не знам кой беше направил далаверата с телевизиите, да направи кампания и парите да постъпят в частна фондация, и всъщност хората изпратиха пари на някаква фондация, която така и не се отчете на своите дарители какво направи със стотиците хиляди левове. Последно знаех, защото бе под наш натиск, че са купили няколко имота, в които да се настанят пострадали от наводнението, но апартаментите бяха собственост на фондацията, т.е. никой не получи нов дом, свой собствен… И досега никой не е настанен в тези апартаменти. Говореше се, че щели да станат общински… Не мисля, че нашите парите са за фонда и далаверите на общината, дори и да е станало. Не очаквайте нещо различно да се случи и в Хитрино, коментира той.

Искрено се надявам БЧК да построи домове на тези хора, но засега няма яснота за какво са парите. Това означава, че под надслова „За Хитрино“ БЧК може да ги изхарчи за всичко, включително за 2 тона лютеница. Кампанията трябва да е конкретна. За какво вие дарявате, каква е вашата воля, тъй като всеки ваш есемес е договор за дарение. В Аспарухово сформирахме свои дарителски екипи, които на място проверяваха кой от какво има нужда и успяхме да помогнем на много хора. Докато пред общината едни и същи се редяха за помощи. С нас се свързаха много дарители и тогава успяхме ефективно да раздадем помощта на хората, които наистина имаха нужда, разяснява адвокатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4540 |13.12.2016 Николов: Още има теч от цистерна, животните днес няма да се хранят . 0| 4865 |07.12.2016 Адвокат поиска от съда СРС-та, уличаващи Д. Узунов в склоняване към лъжесвидетелстване . 1| 4115 |07.12.2016 Адвокати: Делото за Тютюневите складове е пълно с прецеденти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads