Реклама / Ads
0| 5349 |06.04.2016 МИСТЕРИИ

Агенти под прикритие ще шпионират чиновниците

.
В чиновническите редици ще има агенти, за да душат за нерегламентирано външно влияние, което може да заплаши националната ни сигурност. Възможност за това е разписана в Правилника за прилагане на Закона за Държавна агенция „Разузнаване“ , публикуван в Държавен вестник.
 
В него се посочва, че разведките могат да заемат длъжности под прикритие в държавната администрация, във фирми, в граждански дружества, както и като хора със свободни професии. В тази си роля в държавния и частния сектор те ще изпълняват тайно законовите си задължения да събират разузнавателна информация за чужди страни, организации и лица, както и за свързани с тях български структури, която е от значение за националната сигурност на страната. В правилника се предвижда разведките под прикритие да преминават специална подготовка, а след това така да се впишат в средата, че никой да не разкрие, че са агенти на ДАР.

Ако шпионинът в държавната структура е на позиция с по-ниска заплата от реалната му в агенцията, то звеното ще му доплаща разликата. В случай, че получава по-високо възнаграждение на тайната си служба пък, то парите отгоре си остават за него, предвижда още публикуваният правилник. В ролята си на чиновник съответният разузнавач ще има право и на дългите отпуски, с които се ползват колегите му в администрацията.

Правилникът за ДАР регламентира още изпитателен срок от две години при самото назначаване на разузнавачи. В този период новопостъпилият може да бъде изгонен без предизвестие по всяко време от шефа на агенцията. Предвиждат се също така редовни атестации на разведките – междинни и годишни, от които ще зависи и издигането или понижаването им в служба. При оценките ще се взема предвид както степента на реализираните цели, професионално изпълнение на задълженията, степен на натовареност, така и спазването на служебната дисциплина и етика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7780 |28.04.2015 Барети и френски спецагенти шашкат софиянец и семейството му . 4| 7827 |07.06.2014 Осъдиха руски агенти за кражба на Библията на Гутенберг . 11| 14488 |25.10.2012 Агенти на ДАНС са замесени в мистерията с френските парашутисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads