Реклама / Ads
46| 11649 |28.11.2008 МИСТЕРИИ

Американски сайт открадна новата роза на БСП!

.
Ако трябва да караме направо, ще започнем с фразата: какво е общото между БСП и веселите прасенца от поздравителни картички? Но ние не бързаме и ще почнем малко отдалеч.
 

 

Ако ви трябва жизнеутвърждаваща електронна картичка, с която искате да зарадвате приятели и близки – нямате проблем. Влизате в сайта americangreetings.com и попадате в цяла галерия от предложения, кое от кое по-закачливи, смешни, забавни и находчиви. Усмихнато прасенце честити празника на свойто приятелче мишлето. Розовобузи магаренца поднасят букети на своите приятели петлетата. Сюжетите са стотици, а картинките цветни, закачливи и излъчващи положителна енергия.
logo1_misteria.jpg Положителна енергия излъчваше и БСП преди, по време и след 47-я конгрес на партията. Доброто настроение на социалистите не можа да помрачи дори мрачната „брюкселска закачка”, която ни костваше 220 млн евро по програма ФАР. При близо 3 млрд бюджетен излишък, направо муха ни ухапала...
Но да се върнем към питането за общото между БСП и веселите прасчовци, палавите магаренца и ухилени до ушите малчугани. Общото между тях е една роза, която и американският сайт и БСП са боцнали в логото си. Не ще и дума , че делегатите на соцконгреса у нас съвсем съвестно и сериозно гласуваха старото лого да си отиде и на негово място да се постави ново. Ново лого – нов живот.
Странното в случая е, как американците са се добрали до творението на родния художник и са го свили, за да украсят сайта си за картички! Умът ни не го побира. Нали уж с американците сме приятели, съюзници, воюващи рамо до рамо срещу тероризма в Ирак и Афганистан, а вероятно и на „тихия фронт”. Как могат да посегнат на нещо толкова свято - емблемата на партия с над 100-годишна история, тръгнала някога от Бузлуджа и стигнала до жълтите павета. Не е гот, Чичо Сам, не е гот! Сега, американците твърдят, че сайта им е отдавна и те са си измислили емблемата с розата. Тия лафове обаче сме ги чували и отговорът ни е „не нам”! Те и много западни медии твърдят, че сме най-корумпираната държава в ЕС, но това така ли е? Не е, казват нашите управлаващи, на които може да се вярва. Поне да я бяха свили розата едно към едно, а те оцветили двете листенца в червено, дано българските социалисти не забележат кражбата. Американците обаче са се излъгали жестоко. Българите може и да сме малко, но сме много бдителни. Виждаме някой, че е гепил нещо чуждо и веднага го изобличаваме. Затова не можем да мълчим и за посегателството на американското сайтче, тази подла фабричка за картички. А дали не се крие нещо друго зад продуктите с розови бузки и засмени личица? Но това ще кажат нашите служби. Иначе къде ще му излезе края?!
Все пак ние вярваме, че българските социалисти ще простят на американските другари, каквото и да са направили все е "В името на розата".  Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 113| 15948 |10.11.2008 Минало незабравимо . 14| 7120 |06.11.2008 Държавната ни администрация върви в обратна посока на развитие . 12| 8980 |22.10.2008 Частните монополисти стъпиха на врата на клиентите си . 3| 7023 |20.10.2008 Да живеят коритото и бързоварът!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads