Реклама / Ads
6| 5922 |31.05.2017 МИСТЕРИИ

Арестуваха млад шофьор с 11 000 лв. глоби към КАТ

.
Източник: БГНЕС
Полицията във Велико Търново залови 21-годишен шофьор, който е натрупал неплатени глоби за 11 000 лева.
 

Лъчезар С. имал натрупани пътни глоби от 2015 г. насам. От КАТ посочват, че само за последната проверка ще му бъдат съставени още поне три акта, съобщи Новини. бг.  Мъжът е заловен около 22:00 часа и след проверка е арестуван. Оказало, че той има 25 наказателни постановления, от които бил платил едва 9. За останалите 16 акта има да дава рекордната сума. Отнета му е шофьорската книжка, която и без това се оказала без нито една контролна точка, защото всичките 39 били отнети. "Рекордьорът" е бил залавян три пъти да кара след употреба на дрога.

 

Каквито и мерки да се прилагат, докато не си променим съзнанието, няма да има положителен ефект. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Станислав Иванов по повод намерението на държавата да затегне контрола на пътя. По думите му разделянето на Закона за движението по пътищата на три ще оптимизира работата на контролните органи. На срещата при премиера бяха начертани първите стъпки, които трябва да бъдат предприети. Една от най-важните от тях е да бъдат премахнати знаците за камери на пътя. Българинът трябва да се научи да спазва правилата не само в участъците, където има камери, посочи Иванов. Съзнанието е важно, но държавата също има важна роля, каза ппредседателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров.

 

Например, когато минем границата с Гърция, ставаме по-внимателни шофьори, защото ни е страх от глобите, а у нас знаем, че ще ни се размине, добави той. При провеждането на обучението на кандидат-шофьорите има неща, които да се пипнат, едно от които е фиктивното провеждане на часовете за кормуване. Имаме конкретни предложения в тази насока, които ще предадем на Министерството на транспорта, заяви Тодоров. По думите му премахването на знаците за камери на пътя ще има положителен ефект. Идеята е, че по всяко време можем да бъдем контролирани. Този, който спазва правилата, няма от какво да се притеснява, подчерта Владимир Тодоров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4398 |31.05.2017 Променят листовките за шофьорски изпит . 1| 6260 |27.05.2017 В Москва арестуваха дете, рецитирало Шекспир . 1| 5168 |27.05.2017 Главният секретар на МВР: Ловим все повече дрогирани шофьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads