Реклама / Ads
0| 7657 |28.04.2020 МИСТЕРИИ

Арестуваха норвежки мултимилионер, подозират го, че е убил жена си

.
Един от най-богатите хора в Норвегия бе арестуван днес във връзка с изчезването на съпругата му през 2018 г. Той ще остане под стража по подозрение в убийство или съучастие в убийство. Досега полицията предполагаше, че в случая става дума за отвличане, предаде Асошиейтед прес и Дир. бг.
 

Том Хаген, избягващ медийното внимание инвеститор в недвижими имоти и собственик на електрическа компания, е бил задържан, докато отивал на работа, съобщи главен полицейски инспектор Томи Брьоске.

 

Случаят с предполагаемото отвличане на Ане-Елизабет Фалкевик Хаген влезе във водещите заглавия на новините в Норвегия. Полицията била уведомена за изчезването й на 31 октомври 2018 г., но съобщи публично за случая едва на 9 януари 2019 г., след което бяха получени голям брой ценни сведения.

 

"Случаят е ясно планирана измама", каза Брьоске на пресконференция днес в Осло. "Докато останалите хипотези отслабваха, подозренията срещу Том Хаген постепенно се потвърждаваха", добави той.

 

Прокурор Oсе Кюстад Ериксон заяви, че утре властите ще поискат Хаген да бъде оставен за срок от четири седмици в предварителния арест, и допълни, че са възможни и още арести. Полицията отказа да даде подробности за мотив, защото разследването още не е приключило.

 
69-годишната ученическа любов на Хаген, за която той се оженва на 19-годишна възраст, е изчезнала от дома на съпружеската двойка в Льоренског, източно от Осло. За освобождаването й е поискан откуп, съобщи полицията през януари 2019 г., но отказа да уточни каква е сумата. Норвежки медии писаха, че тя възлиза на 9 милиона евро, които следвало да бъдат платени в криптовалута. Служители на полицията и полицейски кучета претърсиха района около къщата на семейството, а водолази влязоха в близко езеро, всичко това в рамките на голямо полицейско разследване по случая, водено както в Норвегия, така и в чужбина.

 

През юни 2019 г. полицията промени водещата си версия поради липсата на каквито и да било признаци, че изчезналата жена е жива, както и на каквито и да било нови контакти с похитителите. Полицията предполага, че Фалкевик Хаген, която така и не беше намерена, е убита и добави, че "не може да изключи версията за инсценирано отвличане с цел това да бъде прикрито".

Том Хаген, второто по възраст от 12 деца във фермерско семейство, забогатява от бизнеса с недвижими имоти, който той започва през 1978 г. Състоянието му се оценява на около 1,7 милиарда норвежки крони (161 милиона долара).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5953 |17.06.2019 Арестуваха двама пияни в руски танк Т-55 в центъра на полски град . 1| 6907 |16.10.2018 В Черна гора арестуваха Вълците на Путин . 6| 5945 |31.05.2017 Арестуваха млад шофьор с 11 000 лв. глоби към КАТ . 1| 5169 |26.10.2016 Арестуваха служителка на КАТ в Добрич за подкуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads