Реклама / Ads
0| 5455 |10.07.2015 МИСТЕРИИ

Бъчварова си мисли, че я атакуват, защото си вършела работата

.
Румяна Бъчварова
Шефът на МВР Румяна Бъчварова си мисли, че я атакуват с клипове за насилие, защото си върши добре работата. Това стана ясно от думите й в парламента. Тя предположи, че се цели дискредитацията на МВР и нейната личност.
 

Вътрешният министър не знае кой цели това. "Сигурно има такива хора, които не са доволни от това, че аз съм там, не са доволни по принцип от работата на един министър на вътрешните работи, който не е от системата, има такива основания, но аз смятам, че има достатъчно основания да продължа да работя и да се опитам да направя нещо", коментира Бъчварова, цитирана от Нюз. бг.

 

"Нека да отминем тази атака и да си гледаме работата, надявам се това да е начинът да преодолеем атаката", каза още министърът.

 

Бъчварова подкрепя днешния протест срещу полицейското насилие. "Уважавам всички, които изразяват мнението си. МВР не може да бъде самоцелно репресивна институция, каза силовият министър. МВР трябва да е на страната на гражданите", заяви Бъчварова.

 

Допълнително обучение се обмисля за служителите на реда, за да опреснят знанията си при арест. "Много умения се изисква, за да намериш точния баланс в определена ситуация да приложиш сила, за да изпълниш функциите си, но тя да не е толкова прекомерна, че да наруши правата на гражданите", поясни Румяна Бъчварова.

 

На протестиращите довечера тя каза чрез медиите, че в нейно лице имат гарант, че няма да бъде оказвано полицейско насилие.

 

Ако има доказано насилие от полицаите щяло да има уволнения. "Няма основания за омаскаряване на МВР", според нея.

 

Кабинетът следи много внимателно как вървят конституционните промени в парламента, стана ясно още от коментара на вътрешния министър.

 

Вицепремиерът се надява промените в основния закон да станат факт. "Без тях бихме приели един закон за съдебната власт, но тръгвайки по този път ще отложим истинското обновление на съдебната система с няколко години, подчерта Бъчварова. Това няма да се хареса на гражданите", категорична е тя.

 

Без промени в Конституцията други реформи в съдебната система няма да имат особен смисъл, допълни Бъчварова.

 

Бъчварова призна по време на парламентарния контрол, че има проблем с увеличаване на броя на кражбите на моторни превозни средства.

Според нея една от причините за увеличаването на кражбите на коли е повторната успешна продажба на автомобилни части. Проблем се оказва и онлайн търговията на такива части, тъй като там контролът е затруднен, стана ясно още от обяснението на МВР шефа.

 

Тя увери, че една от най-важните мерки, които ще приеме силовото министерство в опит да се справи с кражбите на коли, е уличаването на полицейския състав, който работи по този тип престъпления.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5350 |10.07.2015 Пушенето отключва тежки шизофрении . 0| 6213 |08.07.2015 Защо някои помнят сънищата си, а други - не? . 0| 8456 |04.07.2015 Бащата на Илия Павлов: Не съм бил агент, а активен строител на социализма . 0| 6420 |03.07.2015 Вече и левчетата на почит в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads