Реклама / Ads
25| 18829 |28.02.2018 МИСТЕРИИ

Българските служби не са проспали Гинка и ЧЕЗ, така е било наредено

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Българските служби не са проспали сделката за ЧЕЗ. На тях им е било разпоредено да не си пъхат носа и да проучат кандидатите за придобиване на компанията. Премиерът Борисов е наясно с казуса, но не може да се противопостави.
 
Това заявиха пред Фрог нюз източници от ДАНС. Става дума за негови близки партньори, които са част от задкулисието. Те са автори на целия сценарий по реализация на сделката. Те са и в топли връзки с Москва, откъдето се появява грузинският милионер Паата Гамгоинешвили. Именно той, според чешкия сайт  Lidovsky.cz, се оказа свързан със сделката за енергоразпределителното дружество ЧЕЗ. За да се случи това, значи има дадено разрешение от Кремъл и руските тайни служби. Такива сделки в Русия не стават без височайше съгласие.

Трима души имат влияние в службите и могат да се разпореждат с тях. Единият е премиерът, другият е Делян Пеевски, който е овладял голяма част от важните позиции, назначавайки на тях свои хора и третият е главният прокурор Сотир Цацаров. Премиерът твърди, че е действано зад гърба му с цел да бъде свален от власт. Остават Пеевски и Цацаров. Главният прокурор принципно няма нищо общо с водене на преговори за такива сделки. Освен ако няма личен интерес. Най-вероятно е Пеевски да е неутрализирал службите, за да реализира свой план, кото включва Гинка, а зад нея руски кръгове да сложат ръка на 40% от енергомрежата в България, засягаща 2,9 млн души.

Може пък рускте служби да са решили чрез Гамгоинешвили да поздравят българския народ и правителството за 3 март, когато честваме 140 години от Освобождението. Тази пиперлива шега вече се разнасяла из коридорите на ДАНС. Служители в агенцията дори допускат, че Борисов може да жертва някой от шефовете, като го набеди че е проспана Гинка и нейното овладяване на ЧЕЗ.

 

Това е доста добре скалъпена история, много майсторски, много добър сценарий", каза лидерът на ГЕРБ Борисов вчера. Той допълни, че във фейсбук виждал, че хората се настройват срещу него, защото вярвали, че правителството е направило "тая глупост". "Целият скандал, който ни спретват, е в един момент същите тези хора, като изгасят тока... И хората си кажат: "Гледай го тоя какво направи". Това е сценарият на тея гадове, но ще ги гоня тоя път докрай. Господ ни е свидетел - нищо. Как може да си помислим, че точно на нас ще го продаде ЧЕЗ!?", неособено свързано обясни премиерът. Той разказа какви неприятности и арбитражни дела имал с енергоразпределителните дружества.

 

Сигурно е едно: чехите искат да напуснат България отдавна, защото става все по-трудно за бизнеса им у нас. Не ги интересува Гинка или руснаци дават парите. Важното е да ги получат и да приключат с българската сага, коментира експерт по енергетика пред Фрог нюз. Според него трудностите тепърва щели да започнат, тъй като част от специалистите в ЧЕЗ – България ще напуснат и Гинка Върбакова ще трябва да намери кой да ги замести, а това е почти невъзможно.

 

Всъщност задачата на Борисов е не да разкрие истината за мръсната сделка с ЧЕЗ, а как да прикрие връзките си с тези, които искат да го свалят, както са направили това през 2013 г. С което признава, че знае кои са го принудили да хвърли оставка тогава, както и че са му известни сегашните играчи.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5854 |12.01.2017 ФРОГОКО: Основен свидетел срещу Джон Терориста изчезна. Службите го покриха? . 17| 6496 |03.03.2015 Версия: Украинските спецслужби са поръчали Немцов . 7| 16397 |07.03.2014 Скрити символи в българските левове ни носят беди . 6| 11612 |08.01.2013 Българскитe служби и Чаплин замесени със самозапалилата се българка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads