Реклама / Ads
2| 6014 |09.02.2019 МИСТЕРИИ

Bellingcat: Една и съща служба издава паспорти на армията „Вагнер“ и руския ГЩ

.
Наемници от ”Вагнер”
Наемниците от руската частна армия ”Вагнер” получават паспортите си от същата служба, която издава документите на служителите от Главното управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия, съобщи разследващата група Bellingcat.
 

На 28 февруари Службата за сигурност на Украйна публикува списъци с имената, рождените дати и номерата на паспортите на предполагаеми наемници от "Вагнер", напомня Дойче веле. Данните са получени от списъците на пътниците от самолетите на руското военно министерство. Паспортите на всички пасажери са издадени от управление ФМС 770001.

 

Това управление издава паспорти или на привилегировани лица срещу подкуп, или на служители на силовите структури.

 

Екипът на разследващата група е проверил номерата на паспортите, използвайки база с данни от полетите по вътрешните линии в Русия. От 11 опита те са открили в базата 7 имена от списъка, огласен от украинската страна - по номерата на личните им документи, по рождените дати или по трите имена. Седмината пасажери са пътували за едно и също място - летището на Краснодар, посочват от Bellingcat.

На половин час път от летището се намира селището Молкино, където е разположена база на армията "Вагнер".

 

Наемници от руските частни армии подадоха в Хага иск срещу шефовете си

От разследващата група посочват, че информацията, която са получили, косвено потвърждава изводите на Службата за сигурност на Украйна, че лицата, чиито данни е разкрила, са наемници от "Вагнер".

 

Най-малкото е ясно, че сътрудници на "Вагнер" са получили паспортите си от същия орган, който издава документи на служителите на Главното управление на Генералния щаб на руската армия. Подобно масово издаване на документи може да стане само при активното одобрение на държавните органи, подчертават от разследващата група.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 13191 |12.09.2018 Григор Лилов: Хотел „Маринела“ е бил подслушван от чужда служба по време на европредседателството . 1| 5538 |05.08.2018 Църковна служба срещу проклятие на 90 години беше отслужена в Самораново . 1| 6547 |01.08.2018 С. Николов: Поредната глупост-промени в Закона за движение по пътищата . 0| 6679 |13.09.2017 Вл. Тодоров: В петък една класна стая ще остане празна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads