Реклама / Ads
0| 6373 |25.01.2008 МИСТЕРИИ

"Блокираха" входове на къщи заради нов строеж

.
Жителите на няколко къщи в столичния квартал „Красна поляна” от два месеца нямат свободен достъп до домовете си. Причината е поредният новостроящ се блок, за електрифицирането на който е направен изкоп по продължението на две улици.
 

Гражданите са принудени да изграждат пътеки от плочи и камъни, за да влязат в къщите си.

След като строителната фирма свързала блока си с електричество, изкопите са оставени, тротоарите са в безобразно състояние, а улиците не са асфалтирани.

Междувременно докато прекарвали жиците строителите прекъснали телефонната връзка на две къщи. „Вече два месеца се мъчим с този разкопан тротоар, тук сме повечето възрастни хора и е трудно да прескачаме огромните кални участъци. Най-неприятно беше, когато ни прекъснаха и телефона, та се налагаше сами да си викаме техници да оправят кабелите”, това разказа един от потърпевшите пред Frognews.bg.

На всичкото отгоре спукана тръба в една изоставена къща в района причинила огромно наводнение, след което водата започнала да се оттича в шахтата, именно където се намират кабелите и жиците, по които минава токът за новостроящия се блок. Когато жителите на съседните къщи повикали служителите на „Софийска вода” да спрат теча, се оказало, че те не могат да влизат в частен имот.

img_8253.jpg img_8306.jpg img_8334.jpg Въпреки това от община „Красна поляна” обясниха пред Frognews.bg, че няма да могат веднага да се заемат със случая, защото в момента работели по едни проекти по програмата ФАР и били много ангажирани с това. „Този блок има разрешение за строеж, не е незаконно строителството. В България срок за завършване на строителството няма, това обясни главният инженер на община „Красна поляна” Йончев. По думите му задължението на строителя е да изгради пътеки, по които да минават живущите, ще проверим ако липсват такива. Обектът няма да се приеме, докато не се завърши всичко.

Това, което току що прочетоохте не е извадка от пътепис от 18 век, а се случва в столицата на България - София в началото на 21 век.

Даниела Георгиева  img_8304.jpg
ylica.jpg img_8292.jpg  снимки Вяра Йовева
img_8301.jpg
img_8297.jpg img_8287.jpg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9189 |16.01.2008 Руски и български офицери от резерва щели да връщат съветската власт и порядки . 3| 6775 |16.01.2008 Познавате ли тази жена? . 14| 9418 |15.01.2008 Загадката на изчезналите трупове . 2| 8208 |07.01.2008 Николай Проданов: Не може българинът само да иска без да изчисти дори пред входа си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads