Реклама / Ads
6| 7420 |08.10.2007 МИСТЕРИИ

Бойко Борисов и двойните стандарти

.
Бойко Борисов молил ДПС да ходатайстват пред президента Първанов да му даде още една генералска звезда. Цветелина Бориславова пък лобирала пред финансовото министерство СИБанк да поеме разплащанията на Националната агенция по приходите (НАП).
 

Това се разбра вчера по време на предаването „На 4 очи" по НТВ. В него финансистът и водач на общинската листа на БСП Георги Кадиев и икономистът от ГЕРБ Стоян Мавродиев обсъждаха до колко е реалистична икономическата програма на Бойко-Борисовата партия. Представителят на ГЕРБ не успяваше особено убедително да защити предложените идеи, въпреки че говореше през по-голямата част от времето, затова нападна политическата сила на опонента си и я обвини, че прилага двойни стандарти в действията си. Кадиев, който е бивш зам.-министър на финансите, светкавично отвърна на удара. Той веднага даде на младия икономист два примера за двоен стандарт - Бойко Борисов, който сега под път и над път говори срещу Доган, в миналия парламент го молил да му съдейства да получи още една генералска звезда на пагона си. Така тогавашният главен секретар на МВР от генерал-майор стана генерал-лейтенант.

Вторият случай, споменат от Кадиев - приятелката на Борисов и шефка на Надзора в СИБанк Цветелина Бориславова ходила лично при него да предлага услугите на въпросната финансова институция за обслужване на НАП. Това обаче сега не пречи на Генерала колкото пъти си отвори устата, а това е доста често, да разправя колко вредно и некадърно е правителството и как трябва да си ходи час по-скоро.

В първата част на предаването „На 4 очи" кандидатът за кмет на София от НДСВ Антония Първанова пък подробно обясни как последните двама градоначалници Стефан Софиянски и Бойко Борисов поради безхаберие или незнание са лишили столицата от европейско финансиране за 2007 г., а това може да се случи и за следващата година. Първанова каза, че първата работа на всеки кмет е да изготви папка с проекти за финансиране от еврофондовете и да я внесе за одобрение от общинския съвет. След това тези проекти се изпращат в Брюксел, за да има време да бъдат разгледани и да се отпуснат парите.

Софиянски е трябвало да стори това до средата на 2005 г., но не го е направил. Неговият наследник Борисов също не го е сторил. И така столицата на България, заедно с още няколко общини като Крушари и Сатовча, е останала без финансиране от Европа за 2007 г. Първанова уточни, че не става дума кметът лично да напише проектите, а да накара подчинените си експерти и чиновници да ги подготвят. Негово задължение по закон обаче, е да ги внесе в общинския съвет. „Това е първото нещо, което един новоизбран кмет трябва да свърши", категорична бе кандидатката на НДСВ. Frognews.bg

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5972 |05.10.2007 Кметска утопия 2007 . 17| 8966 |27.09.2007 Как една кметица закопа града на Кракра . 22| 9113 |19.09.2007 Отварянето на досиетата- разделно събиране на полуистини . 11| 6597 |11.09.2007 Злокобният 11 септември 2001 година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads