Реклама / Ads
7| 4918 |04.05.2016 МИСТЕРИИ

Борисов-2 приема доклад за интеграцията на ромите

.
Правителството ще приеме административен мониторингов доклад за 2015 година по изпълнението на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020).
 
Проект за интегриране на ромите подпомага политиките в тази насока чрез ефективна система за регулярно и системно информационно осигуряване, наблюдение, оценка и контрол на изпълнението на Националната стратрегия.

Проектът се изпълнява по приоритетна ос 3 „Модернизация на институциите на пазара на труда, социалното включване и здравеопазването” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Припомняме, че на 9 февруари правителството представи Проекта за интегриране на ромите, който ще подпомага политиките в тази насока чрез ефективна система за регулярно и системно информационно осигуряване, наблюдение, оценка и контрол на изпълнението на Националната стратрегия 2012-2020.

Тогава стана ясно, че Националната стратегия не включва мерки, насочени към регионите, в които има сигнали за влияние на „Ислямска държава“ сред малцинствата. Това призна директорът на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси Росица Иванова.

Проектът ще струва близо 2 млн. лв. евросредства и включва различни мерки за намеса, но не и такива за превенция на радикализацията сред малцинствените групи в най-рисковите региони.

Освен това ще бъде утвърдена Националната програма за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2016 г. Министрите ще обсъдят и План за действие с мерки, адресиращи основните проблемни области, които възпрепятстват нарастването на инвестициите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4291 |28.04.2016 Правната комисия прие доклада, предизвикал скандали в парламента . 1| 4387 |28.04.2016 Стоилов: Искаме оставката на Данаил Кирилов заради фалшив доклад . 2| 4457 |28.04.2016 Депутатите се гванаха за гушите заради мистериозен доклад на правната комисия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads