Реклама / Ads
13| 6498 |09.11.2019 МИСТЕРИИ

Борисов на магистралата: Падна Берлинската стена и между България и Сърбия

.
При откриване на магистралата Цариброд-Ниш
Можем да кажем като германците, че от днес Берлинската стена между България и Сърбия падна. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното откриване на магистралата Димитровград (Цариброд) – Ниш, на което присъства по покана на сръбския президент Александър Вучич.
 

„От днес Сърбия има пристанищата Бургас и Варна, а оттук до Истанбул няма светофар“, каза Борисов и допълни, че за България новият участък от магистралата също е важен, тъй като така ще може по-лесно да изнася своите стоки към Западна Европа.


"Честитя на гражданите новите почти 87 километра. Пристига и нашият български брат Бойко Борисов, а аз ще се обърна към него и на български", каза по-рано Вучич, цитиран от Танюг.


С пускането утре на отсечката Сърбия завърши изграждането на Коридор номер 10.


Президентът Вучич заяви, че пътят от българската граница до Хърватия ще е около 4 часа, малко повече ще е до Унгария.


Той изтъкна, че магистралата е шанс за инвестиции за целия регион около Ниш и специално отбеляза приноса на българите в Сърбия за развитието на страната.


В края на речта се сръбският президент проговори на български: "Благодаря ви, приятели, без вашата помощ това не можеше да стане". И добави: "Сега можем да преценим чии кебапчета са по-добри - българските или сръбските".


Българският министър-председател похвали българския език на Вучич на сръбски с думите "върло лепо".


По-рано сръбският президент благодари на всички, които са участвали в строителството на източното разклонение на Коридор 10 от Ниш до българската граница.


Във Фейсбук Борисов написа, че догодина по това време и участъкът от Драгоман до Сливница ще е готов. Според премиера по тези платна движението ще е със 120-130 км/ч.


В Инстаграм сръбският президент Александър Вучич сподели, че за Сърбия тази автомагистрала означава и нови инвестиции, нови работни места.


Вчера той обяви, че до 1 декември пътуването по източното разклонение на Коридор 10 ще бъде безплатно. Изграждането му започна през 2010 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5007 |24.10.2019 Мечка нападна дресьора си пред очите на публиката . 31| 8726 |03.09.2019 Борисов стана хит в мрежата: Аз се подстригвам сам, мога да ви демонстрирам . 0| 4555 |20.08.2019 Семейство си взе пясък от Сардиния и попадна в ареста . 1| 4934 |26.07.2019 13-килограмов метеорит падна в оризово поле в Индия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads