Реклама / Ads
16| 20060 |07.04.2011 МИСТЕРИИ

Черно тото вкара в гроба Мишо Бирата

.
Часове преди да почине, се завихрил жесток скандал с боса на Лукойл Валентин Златев
 
Съмнения за уреждане на черно тото в баскетболните срещи може да се окаже причина за внезапната смърт на президента на Българската федерация по баскетбол Михаил Михов. Това коментираха за „Торнадо” запознати с трагичния инциден. Според официалната версия досега собственикът на пивоварната „Леденика” е издъхнал в леглото в хотелската си стая в Правец след настъпил масивен инфаркт Запознати обаче подозират, че часове преди това той е имал тежък скандал с боса на „Лукойл” Валентин Златев. Във вторник вечерта двамата били на една маса в ресторанта на хотела на бащата на петролния шеф.

Тузарите, които се славят като верни авери на президента Георги Първанов, водили разпален разговор, карали се, твърдят източници, а вероятният повод бил договорки за предстоящата среща между Лукойл Академик и КРКА (Ново село) – Словения. После Мишо Бирата се отправил към стаята си. Друга версия пък допълва, че починалият може да се е нагълтал със сини хапчета за повишаване на половата активност и в комбинация с повишеното кръвно от скандала да са активирани сърдечните проблеми. Все още обаче не е ясно кой е бил в стаята на шефа на „Леденика” и докога. Според разследващите се губели няколко часа, в които не се знае какво е вършил Бирата. Засега според лекарите, извършили аутопсията на трупа, се очаква резултатите от взетите химически проби за наличие на алкохол, наркотици и други вещества в кръвта да бъдат готови до седмица. От Съдебна медицина до този момент се въздържат от друга информация за резултатите от аутопсията.

„Действително има спекулации, които са доста неприятни. Ние с просто око не можем да кажем дали е инфаркт, дали е инсулт”, коментира още директорът на Областната дирекция на полицията в София главен инспектор Николай Николов.
В политическите среди всички са предпазливи в коментарите си, но трагичната случка била красноречиво потвърждение, че въпреки увъртанията на президента Първанов Бирата е част от обкръжението му и дори е допуснат до кръга от близките му приятели. Трагедията много напомняла за смъртта на Ахмед Емин в сараите на Доган. Името на покойника стана повод за държавен скандал. В публичното пространство бе пуснат запис от телефонен разговор между премиера и шефа на митниците Ваньо Танов. В него Борисов нарежда митничарите да се махнат от завода на „Леденика”, защото поел ангажимент към Михов.

Михов очаквал кредит

Михаил Михов е пътувал към София заради предстоящо уреждане на банков кредит. Бизнесменът трябвало да договори получаването на голяма сума пари от банка с руски капитали, разкриха източници от близкото обкръжение на Михов. Той е възнамерявал да вложи част от парите в производството на бира, а останалите да разпредели по погасяването на различни неотложни кредити с ипотеки. От края на 2009 г. финансовото състояние на бизнесмена е започнало да се влошава, към повечето от фирмите му са предявени искове за връщане на кредитите. Пак по същото време той прави няколко
фирмени врътки и излиза от основните си дружества като собственик. Учредява ново дружество с ограничена отговорност – “Михаил Петров Михов”, което вече има 99% собственост в “Булбрю”, “Интермебел”, “Балкан стийл” и “Хотел мениджмънт”. Финансовата операция наглед е излишна, но по този начин облекчава данъците си, а при евентуално обявяване в несъстоятелност към него могат да бъдат предявявани искове единствено до 5 хиляди лева.

Дни преди да почине, търговското отделение на Варненския окръжен съд гледа дело за несъстоятелност на “Ийст къмпани” - една от фирмите, свързани с Михаил Михов. На 17 март т.г. излиза решението по иска на пловдивската фирма “Томика Метал”, която е една от кредиторите. Бизнесменът на практика печели делото, защото според мотивите на съда няма причина за обявяване в несъстоятелност Опасността е само привидно отложена, защото делото все пак не е прекратено.
Независимо от дълговете, които натрупва, Михаил Михов е продължавал да поддържа външно бляскав живот. Живее в огромна къща в центъра на Варна, проявява и слабостта си към луксозните автомобили. Точно когато към него се обръщат кредитори от всевъзможни страни, той си купува луксозно Мазерати Гран туризмо за над 300 хиляди лева. Впоследствие спира да си плаща лизинга и към него се обръщат кредитори, които настояват да се издължава. Други няколко имота на Михаил Михов пък са запорирани по искане на варненска юристка заради взет и невърнат дълг Бизнесменът имал кредити и към няколко физически лица.

Според персонала на хотела в Правец, където е открит Михов, вечерта, преди да почине, той вечерял сам в стаята си. От записите на охранителните камери обаче става ясно, че е слизал до ресторанта. Михов е настанен в една от най-луксозните стаи. Като личен приятел на собственика на хотела той се ползва с всички привилегии. Посетителка в стаята му действително е имало. Самият Михов и друг път е канел гостенки по време на престоя си в хотела. Младата жена е дала показания в полицията.


Виагра замалко да гътне и министър

Предозиране със сини хапчета за малко не коства живота и на настоящ министър от кабинета. Трагикомичната история се разиграла около тази Нова година, но досега е пазена в тайна. При посещение при електората в родопски град министърът си поръчал млада помакиня, но от държавни грижи не могъл да вдигне самолета. Тогава се нагълтал с полови стимуланти, но вместо очаквания ефект получил тежка сърдечна криза. В местната болница едва успели да му спасят живота, разказват свидетели.

екип в. "Торнадо"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 11351 |03.04.2011 Л. Ким: Не осквернявайте името на Ванга . 5| 32484 |30.03.2011 Д-р Ния Сърбянова: Кошмарът на патоанатома: трупът оживява . 0| 13368 |29.03.2011 Кървавата графиня обичала да трепе девойки . 15| 74956 |20.03.2011 Граф Сен Жермен – истинският френски "шотландски боец"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads