Реклама / Ads
3| 4318 |20.03.2017 МИСТЕРИИ

ДОСТ върти клип за възродителния процес в Турция

.
”Помниш ли, братко, онези дни. Какво ни сториха? Без да ни дадат капка вода, как ни изгониха от собствената ни държава? От роднините, приятелите и съседите, от земите ни как ни откъснаха. Спомняйки си всичко това, гори ли те мъката отвътре? Онзи малък червен паспорт как бързо ни го дадоха в ръцете.” Това се припомня в клипа за изселниците ни в Турция.
 

"Как ни накараха да скитаме по улиците, забрави ли, приятелю? Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас. Виж, пак сме по същите пътища, от чуждата земя излизаме и отиваме на нашата собствена. Преди 28 години хората, които вървяха с наведени глави по тези пътища, къде са сега? Виж как сега вървим с гордо изправена глава.", се казва още в него.

Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко, което имахме, го унищожиха, но едно нещо не успяха да вземат - приятелството помежду ни. Вървейки по този път, ние още веднъж станахме приятели, застанахме на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят онова, което преживяхме ние. Ще бъдем едно цяло", продължават спомените.

Звучи музика като в турски сериал, а внушението е, че трябва да се пътува към България за изборите и да се подкрепи ДОСТ (приятел на турски), защото това е своеобразен реванш за Възродителния процес.

Клипът е дълъг 6 минути и 12 секунди и е качен в профил в YouTube, посветен на агитация за гласуване за ДОСТ. Каналът е изцяло на турски език.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4589 |13.03.2017 Започна съдебният процес срещу Карлос Чакала . 11| 5157 |27.01.2017 Герджиков: Свидетели сме на безобразия в изборния процес, грозно и недостойно . 1| 3926 |12.01.2017 Четвърти ден студът натоварва енергийната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads