Реклама / Ads
14| 8642 |28.10.2020 МИСТЕРИИ

Доц. Мангъров: Всеки ден ходя в COVID отделението. Да се фотографирам ли трябва?

.
Атанас Мангъров
Доц. Атанас Мангъров не взима по 1000 лева на месец допълнително, тъй като не се води като медик ”на първа линия”, макар че работи в инфекциозно отделение. ”Не работя в COVID-отделение, аз съм началник на детската клиника на Инфекциозна болница (СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести ”Проф. Иван Киров“), но когато има нужда ходя непрекъснато в COVID отделение. Всеки ден ходя там, това е част от болницата.”
 

Това коментира доц. Мангъров в отговор изпратена от болницата позиция, че няма данни лекарят да е участвал в лечението на заразени пациенти.

 

"Това са глупости и инсинуации, които знам защо ги правят тези. Опитват се да ме дискредитират, защото им казвам неща, които за тях са неудобни. Не е вярно, че не съм влизал в COVID отделение. Какво трябва да представя? Да се фотографирам като влизам ли? Това са глупости. А между другото изпълнителният директор Проф. д-р Татяна Червенякова в момента, в разгара на епидемията, е отпуск", допълни той пред Телевизия "Евроком". От СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров" потвърдиха, че изпълнителният директор Проф. д-р Татяна Червенякова е в отпуск, като може да бъде намерена от понеделник (02.11.2020г.).

 

"Аз съм ръководител на катедрата по инфекциозни болести, член в състава е и тя. Тя се води проф. към Медицинския университет и съм и разписал молбата за отпуск в разгара на епидемията. Да си вземеш чукалата и да отидеш в отпуск", обясни доц. Мангъров. От Инфекциозната болница коментираха, че не е известно Мангъров да е участвал в лечението на заразени пациенти. "Лечението е, което се провежда на всеки, който е там, в Инфекциозна болница. Там няма да видите човек, който няма поне два антибиотика, независимо от състоянието му. Там се кара по една схема, която за съжаление, въпреки моите усилия, не мога да променя. Но с болните, с които аз се занимавам, лечението е по съвсем друг начин. Аз лекувам моите пациенти по друг начин", обясни инфекционистът. Преди дни инфекционистът призна пред bTV, че взема по 200 лева за преглед и съветва пациентите си да се лекуват от К-19 с чайчета и супички.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 23081 |09.07.2020 Доц. Мангъров: Хоспитализираните ще нарастват, защото пътеката стана 1200 лв . 3| 7626 |25.02.2020 Доц. д-р Мангъров: Коронавирусът ще дойде в България . 2| 5510 |06.07.2019 Всеки пети младеж в България е без работа . 1| 9117 |20.11.2017 НСИ: Всеки трети брак у нас завършва с развод!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads