Реклама / Ads
5| 8772 |11.07.2017 МИСТЕРИИ

Еколог: Морето се разграбва пред очите на държавата и премиера

.
Атанас Русев
Вече има над 35 трупа на делфини. Те излизат на брега в Северна част на Черноморието заради теченията и вятъра. Това каза екологът Атанас Русев по БТВ.
 

 Само от 1-ви до 15-ти август през 2015 г. излязоха стотици мъртви  делфини по бреговете ни. Това каза екологът Атанас Русев по БТВ.

Следим броя на убитите делфини доброволно по сигнали на граждани. Интересна тема е кой е виновен. Има причина, която не е отстранена. През 2015 година направихме международно разследване. Установихме, че делфините умират  заради  бракониерски риболов на калкан, навътре в морето. Той носи големи печалби и се изпълнява от специализирани  морски  съдове и със стотици мрежи за калкан.

 

Нелепо е да се казва, че рибарите са причина. Обвиняваме бракониерите.  Незаконният улов на калкан  се държи основно от турските бракониери. В момента, калкана влиза навътре, между 50 и 70 метра дълбочина.  Става въпрос за десетки километри навътре в морето. Именно там се поставят тези мрежите. В тях влизат малки делфинчета . Големите си оплитат опашките. До 5 минути се удавят, защото  трябва да излязат на повърхността и да дишат.

 

Различни институции  си измиват ръцете. В опашката на делфина сме намирали разрез и един метър влакно от мрежите. Излизат стотици трупове на делфини. Само 5 на сто от мъртвите делфини излизат на брега. Военен ми се обади от едно учение и ми каза, че плува в море от мъртви делфинчета. Не можеше да снима това, за да не си загуби работата. Големият въпрос е къде е държавата през тези три години?!  Написаха наредба, закупиха фризер. Това беше.

 

Тези бракониери занаят, че в нашето море няма никакъв контрол. Това го доказваме. Всяка година хиляди бебета-делфини се избиват. Популацията на този вид делфини за три години ще изчезне. Морето е един ресурс за разграбване пред очите на институциите и  премиера. След срещата ни, министрите казаха пред медиите, нещо невярно. А то е, че риболовът ще бъде забранен. Рибарите скочиха и това беше.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5403 |09.07.2017 Зачестиха сигналите за изхвърлени от морето делфини . 0| 5433 |08.07.2017 Данъчни плъзнаха по обекти на морето . 1| 5667 |02.07.2017 95 плажа по морето са без спасители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads