Реклама / Ads
3| 12918 |12.06.2018 МИСТЕРИИ

Фрогоко: Двете жилища на Георги Костов станаха по 60 кв. м, след като оглави ”Митниците”

.
Георги Костов
Драстични разминавания има в декларираното имущество от Георги Костов при всъпването му в длъжност като директор на Агенция „Митници” и при освобождаването му преди това като главен секретар на МВР. Това стана ясно от сигнал до Фрогнюз, подаден от негови служители.
 

При встъпване в длъжност директор на АМ Г. Костов е декларирал притежавани гори в с.Спанчевци, община Вършец, с площ 9 дка, а при освобождаване от длъжност главен секретар на МВР той притежава гори в с.Спанчевци, община Вършец, с площ 8342 дка. Вероятно горите с площ над 8000 дка са продадени от бившия главен секретар, но той не е декларирал подобни парични постъпления в декларацията при постъпване в АМ, се посочва в сигнала, изпратен от служители на Костов.


При освобождаване от длъжност главен секретар на МВР Георги Костов има апартамент в София с площ 84 кв.м, придобит 2005-а, а същият апартамент при встъпване в длъжност директор на АМ е деклариран с площ 68 кв.м.


Подобно е положението и с втория апартамент на Георги Костов: при освобождаване от длъжност главен секретар на МВР Георги Костов има втори апартамент в София с площ 70 кв.м, придобит 2006-а, като същият апартамент при встъпване в длъжност директор на АМ е деклариран с площ 63 кв.м.


Буди притеснения и фактът, че Георги Костов подава декларация за освобождаването като главен секретар на МВР на 22.05.2017-а, вече след като е назначен на поста директор на митниците. Освобождават го от поста главен секретар на МВР 3 месеца по-рано – през февруари. Законът изисква декларация да се подаде в едномесечен срок от освобождаването. Неточност в датите има и в декларацията при встъпване в длъжност като директор на АМ: Георги Костов посочва дата на встъпване 11 март 2017 г., а той е назначен в началото на май същата година.


Време е прокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество да проверят разминаванията в декларациите на Георги Костов. До 8-и този месец всички държавни служители, независимо от ранга си, трябва да подадат спешно декларации поради промени в законодателството и служителите на АМ се питат какво ще декларира Георги Костов сега?, пише в писмото на служителите.
 

 

Декларация Георги Костов при напускане на МВР

 

Декларация Георги Костов при постъпване в Агенция митници

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9142 |04.04.2018 Фрогоко: Шефът на затвора в София за втори път изпуска затворници . 1| 7745 |07.09.2017 ФРОГОКО: МВР възлага ДНК-експертизи на неакредитирана частна лаборатория . 4| 10873 |14.06.2017 Фрогоко: Унищожиха дюни заради дървена лавка! Ангелкова??? . 0| 7296 |06.06.2017 Фрогоко: В армията социалният диалог е капут

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads