Реклама / Ads
7| 9001 |30.01.2017 МИСТЕРИИ

ФРОГОКО: Москов прецака Семерджиев за поръчката с ваксините

.
д-р Петър Москов
Желанието на служебния здравен министър Илко Семерджиев да отмени поръчката за ваксините на предшественика си Петър Москов, направена в последния ден от неговия мандат, е на път да не се осъществи. Тя вече е публикувана в Държавен вестник и нещата са необратими. Освен това Москов е поставил непосилни изисквания към участниците в обществената поръчка. Едно от тях е, че ваксините, които ще се „съревновават”, не трябва да дават реакции. „Няма такъв медикамент в света, който да няма реакции”, категорични са пред Фрог нюз медици.
 

За да бъде отменена обществената поръчка на Москов на стойност 23 млн. лева, служебният министър трябва да търси под лупа нарушения на закона.  Шансовете обаче са минимални.

 

Припомняме, че само 48 часа преди министър Петър Москов да сдаде властта Здравното министерство е публикувало обществена поръчка на стойност 23 млн. лв. без ДДС властта. Конкурсът е за “доставка на ваксини за извършване на задължителни и целеви имунизации и реимунизации, биопродукти за извършване на постекспозиционна профилактика и технически средства за приложението им за 2017 г.”

 

Документацията за стартирането на процедурата е подписана от заместника на Москов - Адам Персенски на 25 януари 2017 г., който заедно с Москов е с повдигнато обвинение за вноса на турски ваксини. 26 януари пък беше последният ден на управление на Москов и Персенски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5376 |30.01.2017 ФРОГОКО: Тръмп ”нахлу” в Йемен и „обезглави” лидер на „Ал Каида” . 0| 4453 |30.01.2017 Семерджиев осигурява ваксини за следващите 2 г. . 10| 11613 |30.01.2017 Проф. Гайдарски: Москов забърка голяма каша в здравеопазването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads