Реклама / Ads
9| 5123 |14.06.2016 МИСТЕРИИ

Ген. Василев: Слънчев бряг е територия без контрол

.
Ген. Васил Василев
От поне десетина години Слънчев бряг е територия, лишена от контрол. Липсата на контрол ражда събития като от изминалите дни. Това коментира бившият директор на НС ”Полиция” ген. Васил Василев.
 

"Поне десетина години най-малко, липсата на контрол я има, защото почти няма място, а и започва да се разпространява по цялото Черноморие, където нещо започва да става атрактивно, там се намесват хора от подземния свят - дискотеки, плажове, влияния, трупат се пари, не се плащат данъци. След което се отива в Общинските съвети, кметове, всичко това започва да се връзва. Губи се контролът, няма го контролът", обясни ген. Василев пред Bulgaria ON AIR.
.
Според него две са причините, които "раждат" липсата на контрол на местно ниво. По думите му първата е страх от страна на администрацията, която трябва да упражнява контрол.

"Мислите ли, че данъчният в Несебър ще влезе в едно заведение примерно на Митьо Очите и ще извърши качествена проверка или ще му спира такситата, да го тормози плащал ли е данъци, какво возят тези таксита, какво спират? Изключено е това да стане по простата причина, че и този данъчен има заведение, хотел ... ", посочи ген. Василев.

Втората причина е директното плащане на някой от тази администрация, добави той. "Някой получава определени пари и тя си затваря очите. Така всичко си върви кротко, докато не стане някоя голяма беля. Това не е тайна", поясни ген. Василев.

Местните служби не могат да се справят, подчерта той. "Ако не дойдат "софиянци" няма да стане тази работа. Работи се половинчато."

Страхът го има не само в полицая, а и в данъчния, кмета и в цялата местна администрация, не скри ген. Василев. По думите му първото е, че има натиск, а второто - недобросъвестни хора, на които се плаща.

"Сега ще има много проверки и ще се направи опит да се потисне изцяло дейността на тези хора. Те могат да бъдат потиснати с проверки. Става въпрос дали ще бъдат ликвидирани и дали ще им се отнеме възможността да упражняват дейността си после. Това има как да се случи, ако наистина се хванат", заяви експертът.

Когато финансовите потоци се прекъснат към една групировка - тя се разпада, обясни ген. Василев. По думите му трябва да се запушат каналите за проституция, наркотрафик, незаконна дейност, какво возят такситата през нощта, какви пари отиват.

Югоизточна България може да се определи като невралгична точка, защото носи черни пари, потвърди ген. Василев. По думите му трафикантите на мигранти носи пари, по морето - развлекателния бизнес. Бившият директор на НС "Полиция" даде пример с дискотеката в Приморско, която "тормози" с шума си жителите на град, която според него "има шапка над нея".

Проблемът е, че над доста хора "има шапки", коментира още той. Според него обаче трябва да се "организира един добър гардероб, където да се оставят шапките".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 13580 |14.06.2016 Н. Василев: Скоро ще има утрояване на дълга, спиралата е неизбежна . 14| 9839 |14.06.2016 Синът на Туцо проговори: Полицията в Слънчев бряг и Несебър е зависима . 33| 7910 |14.06.2016 Цв. Цветанов обвини Цветлин Йовчев за екшъна в Слънчев бряг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads