Реклама / Ads
17| 12094 |05.06.2019 МИСТЕРИИ

Георги Георгиев: ЦИК е заличил Пеевски от изборните списъци

.
Георги Георгиев
Дейността на БОЕЦ е причина за нападението на съпругата ми Мариела от репортери на Канал 3. Това беше нападение от банда мутри. Тези хора бяха дошли да нападнат мен и съпругата ми. Седем пъти влязоха в сблъсък с нас. Опитаха се да разбият офиса ни. Това заяви в предаването ”Честно казано с Люба Кулезич” лидерът на гражданско сдружение БОЕЦ Георги Георгиев.
 

Заявих им, че не желая да разговарям с тях, тъй като не се легитимираха. Питаха ни защо не са качвани отчетите ни, което не е вярно. Посегнаха на съпругата ми.

 

Откакто съпругата ми заболя, тя е с мен. Защитих съпругата си и себе си от мутрите, които ни нападнаха. Трепериха през цялото време. Питах ги от какво ги е страх. Изпратиха ми най-страхливите мутри. За месец 24 сигнала сме пуснали. Това предизвика агресия у тези, за които се отнасят. Целта е да ми бъдат повдигнати обвинения и да ми наложат забрана да напусна страната. Това ще застраши живота на съпурата ми, тъй като й предстои трансплантация в чужбина. За втори път се опитаха да убият съпругата ми, разказва Георги Георгиев.

 

БОЕЦ пусна поредния сигнал, че изборните резултати са фалшифицирани. Два са аспектите за това. Първият е формално юридическият. Ще кажат, че законът позволява да участваш в избори, след което да се откажеш. Този казус не е за първи път, посочва юристът Даниел Божилов от НПО „Ние, гражданите”.

 

„ЦИК казва, че Пеевски и Карадайъ са оттеглили съгласието си да участват в изборите. Това не се прави след изборите. Сега ги заличават от листите, няма ги в бюлетините. И срещу Атидже Алиева-Вели имаме сигнал, тя ще бъде първата, на която ще й се свали имунитета, заяви Георги Георгиев.

 

С този Избирателен кодекс изборите са опорачени. Хората разбраха за какво става дума и не желаят да са част от целия цирк. МС, главният прокурор, ВКС, Народното събрание имат право да оспорят легитимността на избора на Пеевски, обясни процедурата Даниел Божилов.

 

„Защо хора, които не желаят да стават евродепутати, се кандидатират за ЕП? Това се пренася и в изборите за нашия парламент. Това е демонстрация. На миналите избори никой не посмя да обжалва. Как за 4 години не се намери някой, който да поиска да промени това”, възмущава се юристът.

 

С това си поведение хора като Пеевски ни казват: „Ние владеем държавата, ние владеем институциите”. Казват ни: „Няма значение какво избирате, ние решаваме какво ще става”, допълни го Георги Георгиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11851 |30.05.2019 Георги Кадиев: ЦЦ влезе в политиката с панелка и стара Шкода, а излезе... . 17| 9044 |01.04.2019 Пламен Георгиев ипотекирал терасата, която уж не притежавал . 1| 6713 |16.03.2019 Георги Пеев: ”Боинг 737 Макс” може да лети, но без пътници . 9| 4945 |06.03.2019 Георги Марков: Президентът е обладан от машинното гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads