Реклама / Ads
8| 7789 |16.04.2013 МИСТЕРИИ

ГЕРБ ще се бори с дявола, БСП вади сърп и чук

.
ГЕРБ получи номер 15 Източник: Булфото
Какво вещае случайният жребий на ЦИК за партиите, след като почвата на социолозите се разкаля откакто Мира Радева изчисли, че ГЕРБ ще бие БСП с два пъти по-голям резултат?
 

За да не вдига повече от притеснения кръвната захар на политиците и техните агенции, 24 часа публикува какви са шансовете на участниците във вота, изхождайки от това какво се крие зад номерата на бюлетините им.

Според тълкуванията за числата на учителя Петър Дънов “съществува наука за числата, върху която е съграден целият Космос - пише той. - Всички прояви, които се забелязват в светлината и в тъмнината, се дължат на отношението между числата. Всички групирания, всички съединения и разединения между народите се дължат на отношенията между числата”, пише 24 часа.

Ето какво казва за числото 5, с което се състезава Коалиция за България: “Има двойно лице, има опака страна. От едната страна хапе, от другата милва. Числото пет всякога взема.” Разбира се, значението никога не е еднопластово и затова според Дънов петицата е още “женско число, пасивно, съдържа мекота, отзивчивост, силно въображение, никога незадоволено”.

Пише също, че 5 е принцип на противоречията. В днешната предизборна ситуация Станишев би трябвало да приветства основателя на Великото бяло братство за думите, че: “Българинът има слабост към петицата”, “петорката е път на освобождаване, пентаграма”, както и че тя е “обърната като сърп, с който може да се жъне”.

Невероятно съвпадение в символиката! Това тълкувание на числото 5 е право в десетката, както се казва. Достатъчно е да обърнеш предизборните плакати на Коалиция за България и веднага си припомняш светлото минало на 100-годишната им партия.

Дънов съветва хората, подвластни на това число, да напуснат злото, егоистичното у себе си и да приложат божественото. “Никога не давайте 5 стотинки или 5 лева на просяк. Число, в което петицата е в началото (5, 50, 500 и т. н.), не е благословение”, казва Учителя.

Партията на Касим Дал и НДСВ участват в изборите с бюлетина №6, а името на коалицията им звучи като указателна табела: “Център - Свобода и достойнство”. Какво “указва” тази цифра според Дънов? Нещо, което коалицията едва ли е очаквала: “Шестицата е закон на еволюцията, който показва отношението на човека към животните и ни казва да сме милостиви към всички същества.

Това число е създадено от 2 по 3, в него са майката и синът. Следователно включва всичките същества.” Касим Дал и Христина Христова трябва сами да си преценят това хубаво ли е, или е лошо за резултата от изборите и налага ли се да свикат конгреси, за да разнищят шестицата.

Има и още по-заплетено тълкувание: “6 - това е човекът, разумът. Съзнанието на човека да стане жива душа дойде в шестия ден. В шестия ден стана поляризирането мъж-жена.” Тревожното е, че осенените от шестица вярват във всичко и живеят в илюзии, а освен това “много кръшкат, обичат да лавират”.

Важно е да се отбележи, че според Дънов вън от човека числата не съществуват и партийната идеология в случая няма нищо общо.

Коалиция СДС изтегли 10-ата бюлетина, а за този номер Учителя казва: “Тук са събрани всички условия, но липсва един малък подтик.”
От една страна, десетката е най-хубавото космическо число, внасящо ред и порядък, концентриращо творческите енергии, а от друга, тя е крайният резултат и “от 10 нагоре влизате в друг свят”. Преценете сами дали има изгледи някога СДС да навлезе в ново измерение.

Какво се крие зад 14 - бюлетината, която се падна на “Атака”? “Четиринадесет представлява 2 пъти числото 7. Имате две положителни числа и двете са киселини.

Четиринадесет е мъдростта, която е привела животинското царство в разумно царство”, пише Дънов. Най-драстичното значение на тази бюлетина вероятно ще бъде описанието, че 14 е числото на саможертвата.

Стигаме до голямата интрига - значението на 15, бюлетината на ГЕРБ. Тръпки да те побият от скрития му смисъл, като философски трактат е. “Числото 15 - пише Дънов - е положение на роб. При числото 15 силата на злото е най-голяма.”

Но в същото време този номер разклаща трона на дявола, означава катастрофи, но и големи промени, прогонване на “всичко старо и криво”. Явно в 15-ицата са концентрирани мощни стихии, сблъскват се разруха и съзидание, твърде сложни за разбиране и превод на български политически език. Най-малкото, защото не е ясно кой в случая е дяволът, кой му клати трона и кой изпада в робско положение.

Преди да се ядоса от писанията на Дънов, Бойко Борисов може да си разтълкува цифрата 15, като събере 1 плюс 5, получи 6 и прочете какво пише за шестицата по-горе. Както прецени.

За 26, бюлетината на “Зелените”, Дънов е казал: “Това е светът, в който ние живеем.” Е, как да не вярваш в предсказанията на числата?

В унисон с характеропатията на българските политици е и разкриването на скритите стихии в 27 - числото, под което този път се явява коалицията на ДСБ и Българския демократичен форум: “Равно е на 9, то е търпението, строго число, желание да направиш впечатление на другите с високото си обществено положение. Тиха вътрешна сила, умствено здраве. Самотност.” Звучи като психоанализа на самия Костов, все едно някой е конспектирал противоречивата му природа.

33 е бюлетината на Кунева “България на гражданите” - число, което примирява брата и сестрата, а умът и сърцето работят в хармония. Но в същото време то е “подобно на 66, което е число на илюзии, на заблуждения”.

ДПС без Доган изтегли бюлетина №40. Какво означава това, Дънов не е казал нищо конкретно. Според Библията това е числото на очакването, на подготвянето, тест или наказание. Символизира смъртта и прераждането, въобще екзистенциално е.

Но противоречието така или иначе е в природата на самото Движение за права и свободи, което се бори за властта в държава, която вече е правова и свободна. Доган най-добре знае, нали е философ?

Според социолозите (и добрите, и лошите) горе-долу това са политическите сили, които имат основание да се надяват, че на 12 май ще прескочат бариерата и ще влязат в парламента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10997 |03.01.2012 Нумероложка "видя" брак за Борисов и второ бебе за Станишев . 35| 14945 |02.01.2012 За суеверията или защо Б. Борисов не се бръсне в понеделник? . 40| 9941 |08.08.2011 Борисов ще се кандидатира за президент? . 15| 8698 |13.06.2011 Символът на огъня доминира хороскопа на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads