Реклама / Ads
3| 6159 |26.07.2007 МИСТЕРИИ

Гиньо Ганев се прави на Мерилин в битка на интереси срещу бариерите в курортите

.
Върховна касационна прокуратура ни изненада в най-големите жеги с вестта, че отменя режима за движение на автомобили в най-големия български курорт Слънчев бряг. Мнозина ще се запитат справедливо: това ли е най-големият дерт на държавата в този момент?
 
Д-р Петър Мартинов

Представете си следната картина: група скандинавски туристи пристигат на почивка в Слънчев бряг. Автобусът, който ги е взел от летището, се опитва да се добере до хотела, където те трябва да се настанят. Улиците в курорта обаче са задръстени от автомобили, таксита, камиони, зареждащи магазини, коли на охранителни фирми, полицейски автопатрули. Между тях русоляви дечица се опитват да карат колелета, скейтбордове или ролери. На всичкото отгоре няколко ретрофайтона си пробиват път с германски пасажери на „борда". Картината ви е позната, но я свързвате с трафика в София по време на празника на МВР или посещението на Буш. Хаос, смрадливи газове, клаксони като ерихонски тръби, сърдити и псуващи шофьори, нахални бекшиши... Върховна Касационна прокуратура се опитва да ни убеди, че това е то истинската почивка в Слънчев бряг. Аргументите? Ами омбудсманът Гиньо Ганев написал писмо до колегите си във ВКП, че не трябва да има ред и бариери за железния автопоток. Всички да се движат като конармия, описана от Исак Бабел като страховит железен поток, който поглъща всичко по пътя си.

Някой обаче е подсказал на Гиньо Ганев да хване перото. Не беше толкова отдавна, когато г-н Ганев бе доайенът на депутатите в народното събрание. Там той изкара няколко мандата. Когато усетеше, че няма да бъде харесан от избирателите, той се присламчваше към парламентарните списъци на левицата и така попадаше отново и отново в НС. Дори веднъж се опита да сътвори собствена политическа сила. За целта трябваше да обиколи страната нашир и длъж. Но откъде финанси за такова дело? Благодетел в тази ситуация се яви собственикът на Мултигруп Илия Павлов. Даде на Ганев коли, осигури му офиси и телефони. Чувал съм, че години след завършване на кампанията фирмите на Павлов не са могли да си приберат автомобилите, мобилните телефони, а за изхарчените пари да не говорим... Така се говори, но ние не вярваме омбудсманът да е чак такъв човек. Нали трябва да защитава хората от несправедливостите. Ами той точно това прави. Гражданката Елена Иванова, председател на „Съюза на собствениците" в Слънчев бряг, е покосена от мъка. Тя иска всички коли на този свят да се движат денем и нощем безпрепятствено из алеите на курорта. Защо ли? Защото Елена обича свободата. Мрачни сили и демони обаче искат налагането на строг режим, за да има ред в комплекса. Свободата срещу правилата! Титаничен сблъсък между доброто и злото. В кулминационния момент се появява добрият чичко магьосник Мерилин, т.е. Гиньо Ганев и хубавата Елена побеждава. Така правдата възтържествува: от днес всички могат да надуват колите си из Слънчев бряг, колкото си искат. Какво като няма къде игла да хвърлиш, а улиците са пълни със стресирани туристи и децата им. Какво тук значат някакви си неколкостотин хиляди туристи. Свободата на придвижване е важна! И прокуратурата се произнесе: всички коли в Слънчев бряг са свободни да бръмчат колкото и където им е угодно.

Ей така се прави туризъм. Не като французи, италианци и испанци, които налагат драконовски мерки за колите в курортите си. Те да гледат себе си. Вече сме в ЕС, ще им отворим очите и на тях. Защото все ни критикуват, че магистратите ни били подкупни, не решавали важни дела, бандитите се разхождали на свобода, а крадливите политици и управници били недосегаеми. Ще им дойде редът и на тях. ВКП си има приоритети: първо да се справи с бариерите в Слънчев браг-изток, после да излезе във ваканция, пък после ще види и другите работи. Те могат да почакат. Как чакаха 18 години...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8120 |24.07.2007 Да се научим да говорим с небесните ангели . 0| 13348 |19.07.2007 Гумени патета – околосветски пътешественици . 5| 23404 |10.07.2007 Линкълн и Кенеди – ирония на съдбата или предопределеност? . 3| 5742 |06.07.2007 Идеалният мъж е кибер-любовникът по заявка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads