Реклама / Ads
4| 12778 |11.01.2009 МИСТЕРИИ

В годината на Бика процъфтяват активните, здравите и пестеливите

.
Бикът само изглежда затънал до гуша и не много красив, но пък може да издържи на всяко натоварване и е стабилен и грижовен! През 2009 пазете здравето си с всички сили, защото дългото боледуване гони късмета!
 

 

Благодарение на своята сила и плодовитост, бикът е бил обект на поклонение в древните религии. Един от важните мотиви на пещерните рисунки от култовите пещери в епохата на палеолита , се явяват изображенията на огромни диви бикове и зубри. В очите на първобитните хора бикът олицетворява жизнената сила и мъжката власт, макар че неговото тълкуване в символиката е двойнствено. Ако неговата сила и смелост са възхищавали, тъпата му и безсмислена ярост са внушавали суеверен ужас. Религиозно – исторически ролята на бика е във висша степен значителна, което се е изразило в култовете към него, и където преди всичко се набива в очи високата полова потенция на животното; равен образ, изпълнен със значение , са неговите рога, напомнящи сърпа на луната. 

В сектора на Водата (Север) с Бика е означен последния, трети знак, “Старата вода” и качествата на човека- Бик са взети именно от нея. ”Старата вода “ – това е бавна вода, течаща спокойно и отмерено и от тук и на човека – Бик се приписват спокойствие и отмереност. Самата вода е тъмна и дълбока и от там Астрологията приписва потайност на човека – Бик и преживявания “в себе си”. Впрочем водата си е вода – от тук – значи е сила , която прониква във всички, а от тук идват и другите качества на човека- Бик – ум и мъдрост.

Годината на Бика според китайския хороскоп ще бъде свързана с успехи, последвали упорита работа и търпение. Предстоящите месеци са за характери, лишени от предразсъдъци, и за разкриване забравени тайни без предупреждение, но и без умишлено нараняване на нечии чувства. За онези от вас, които умеят да планират и които вярват в съвместната работа или управляват свой бизнес – това е вашата година. 

Стихията на Новата 2009 година на Бика е Земята. Девизът му е работа, семейство, родина. Сатурн - богът на тъгата и покорен на съдбата, контролира настъпващата 2009-а. Най-добрият период на тази година е краят на лятото. Растението на 2009-а е просото. Всеки знае, че Биковете реагират агресивно на червения цвят, затова го избягвайте при оформянето на празничната трапеза и вечерните тоалети за Нова година. Жените, когато приготвят гардероба си за тържеството, е добре да отдадат предпочитание на естествените материали. Същото се отнася и за украшенията, и за дрехите.  

Бикът и вегетарианец, той затова е и толкова силен. И би било върховна наглост да сервирате на новогодишната трапеза блюдо от телешко или говеждо. В тази новогодишна нощ, а и през цялата следваща година, по-добре отдайте предпочитание на растителната храна, на птиците и рибата. Като личен новогодишенподарък за Бика, поставете в центъра на масата блюдо с различни зеленчуци. Не е задължително да ги ядете, просто като жест.

Новата 2009-а е година на надеждите и новите дела - не само за всеки отделен човек, но и за целия свят на планетата Земя. Според китайския календар 2009-а е година на жълтия земен Бик и в съответствие с източния хороскоп ще бъде повече от благоприятен период за нови постижения и процъфтяване на активните, здравите и пестеливите представители на човечеството.

През тази година пазете здравето си с всички сили, защото дългото боледуване ще прогони късмета ви веднага. Трябва да се лекувате с природни средства, както Бикът се лекува с тревите по ливадите.

Когато става дума за финанси, то 2009 година може да предостави на здравомислещия човек прекрасни шансове, не само да възстанови загубените заради финансовата криза средства, но и да създаде база за израстване в тази сфера. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 12932 |30.12.2008 Три труса и катастрофи през 2009-а . 10| 18541 |26.12.2008 7 необясними загадки на медицината . 15| 16591 |07.12.2008 Край на СПИН-а . 53| 10168 |03.12.2008 Омертата около Първанов се пропука в ...Узбекистан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads