Реклама / Ads
0| 5259 |18.07.2016 МИСТЕРИИ

Гръцкият съд решава в четвъртък какво да прави с избягалите турски военни

.
Гръцки съд ще реши в четвъртък съдбата на осемте турски военни, които избягаха от Турция с хеликоптер, заподозрени в участие в неуспешния преврат срещу президента Реджеп Ердоган, предаде АФП, като се позова на свои източници.
 

Осемте мъже са обвинени в незаконно преминаване на границата и нарушаване на турското въздушно пространство.

 

Според зашитата на военните, които поискаха убежище от Атина, те не са взимали участие в преврата и са избягали в съседна Гърция, за да се спасят, след като са попаднали под полицейски обстрел. Близо 7500 души, в това число военни и полицаи, бяха задържани, а почти 9000 други бяха отстранени от работа след преврата в нощта на петък срещу събота.

 

Турският хеликоптер пристигна в Гърция в събота, след като изпрати сигнал за помощ към управлението на летището в Александруполис, на 300 км от Истанбул. Сред тях има двама командири, четирима капитани и двама сержанти.

Гърция върна на Турция хеликоптера на метежницитеПредстои гръцките власти да вземат решение по исканията на осмината военни за политическо убежище и на Анкара да ги екстрадира

 

Според турския външен министър Мевлют Чавушоглу Анкара вече е подала молба до Атина за връщането на военните. Президентът Ердоган дори е провел телефонен разговор с гръцкия премиер Алексис Ципрас и му е благодарил за изразената позиция по време на преврата, посочва гръцки правителствен източник. По-рано Ципрас заяви, че подкрепя демократично избраната турска власт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5177 |19.08.2015 Експерти от БАН: В четвъртък и петък не ходете в планините заради мълнии . 2| 11670 |09.03.2015 Какво можем да разберем за човек по подписа му . 4| 6180 |24.06.2014 От какво се страхуват милионерите ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads