Реклама / Ads
11| 11892 |11.03.2019 МИСТЕРИИ

Излъга ли Горанов за кораба с нудистите и данъчните, които го проверявали?

.
100% лъжа и/или нелепа шега изрече финансовият министър Горанов за данъчните на нудистки круиз. Дано и другите неща, които работи, не ги върши по същия „правдив” начин., пише ”19 минути”.
 

Нито миналото лято има спрял круизен кораб на българско пристанище по данни на Министерството на транспорта, нито и да беше спрял, НАП имаше право да го проверява, особено пък в открито море. Ето и фактите един по един за срам на Горанов, които кой знае защо нито една медия не провери, въпреки законите на занаята.


„Миналото лято ги качвахме на круизни кораби. И имаше една забавна ситуация, в която навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз”, каза финансовият министър, за да оправдае данъчните за нелепата им акция Хоро, при която бяха изловили 1,50 лв. от неиздадена бележка, платени от баби, репетиращи в селски танцов ансамбъл.


По данни на Министерството на транспорта миналото лято няма нито един акостирал на морските ни пристанища круизен кораб. Двата от 2017 г. не са нудистки. Единият е Коста НеоРивиера – италианско-американска собственост и кораб, който отлично познаваме, защото човек на 19 минути изкара именно на него ЧНГ. Там е забранен ясно и категорично нудизъм, даже има дрескод, а и да беше разрешен, времето през октомври не би го позволило. Същото важи и за другия, акостирал в България кораб Голден Ирис. На Горанов, ако желае да присъства на нудистки круиз, трябва да му бъде известено, че с такива специализирани пътешествия се занимават няколко щатски компании, а лайнерите им се движат в основния за янките район за круизи – Карибите.







Министърът е редно също да знае, че в открито море, а именно за открито море говори той в изявлението си, данъчните власти на никоя държава нямат право на никакви проверки по една просто причина. Круизните кораби са безмитни зони. Тогава и само тогава – извън пристанищата, работят казината и магазините им. Тогава са и оборотите на баровете им за малцината, които нямат пакети, включващи безплатно пиене. Иначе на борда системата е ол-инклузив – т.е. всичко като храна и безалкохолни напитки е предварително платено.


И още нещо, което един финансов министър е редно да знае. На борда дори в най-полицейски държави е недопустимо да се качват представители на различна власт от онази, под чийто флаг плава корабът. Нарича се юрисдикция! За всякакви проверки, санкции и други и дума не може да става, тъй като съдовете са чужда територия и са под властта на своите капитани. Единствено и само те биха могли да поканят някого на борда, но в никакъв случай не може да се допуснат „тайни”, „предрешени” или напротив – разсъблечени агенти.


По информация от Министерството на транспорта, която сигурно ще бъде ценна за Горанов, през май тази година очакваме круиз за 115-годишнината на Варненското пристанище. За наша радост, и през миналата година, за разлика от споменатите от министъра морски, имаме поне дунавски круизи, привлекли у нас десетки хиляди туристи.
Извън шегата, Горанов може би е по-добре да насочи вниманието си към милионите неплатени данъци на близки до властта фирми, на ОПГ-тата, разкрити в НАП, на тежките условия на труд и нечовешкото отношение към служителите в данъчната администрация, където 1/3 от щатовете вече са за началници, назначават се хора без икономическо образование и се правят поръчкови ревизии, мотивирани политически и по бизнес линия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6832 |11.02.2019 Владислав Горанов твърди, че не носи отговорност ако се ощетяват държавни дружества . 32| 10311 |03.12.2018 Горанов: Ползвам жилище на кръстника Сариев заради земетресение, но настъпих нещо... . 11| 9232 |04.10.2018 Горанов намира време за Домусчиев, но не и за майките и страдащите им деца . 42| 19247 |30.09.2018 Руският посланик в София излъга два пъти за един ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads