Реклама / Ads
6| 10183 |08.03.2009 МИСТЕРИИ

Изнасилвач стана герой на пиеса, още преди да влезе в съда

.
Започва процесът срещу зловещия австрийски изнасилвач, държал дъщеря си 24 години в мазе и системно я насилвал, в резултат на което тя му родила 7 деца. Във Виена се играе скандална пиеса по случая.
 

 

Следващата седмица в Австрия започва процесът срещу Йозеф Фрицъл, който цели 24 години държа в плен в мазето на дома си собствената си дъщеря си и многократно я изнасилва. От тази неествествена връзка се родили 7 деца, едно от които починало малко след раждането.

joseph-fritzl.jpg

По време на процеса срещу баща си дъщерята на Фрицъл - Елизабет, няма да се явява в съдебната зала. Тя вече е дала показания пред видеокамера и записът ще бъде излъчен в съда, съобщава австрийският кореспондент на вестник "Сънди таймс". В показанията си Елизабет разказва, че е била изнасилена от баща си за първи път, когато е била на 11 години. После, когато била вече в плен, се опитвала да предпази децата си от евентуален сексуален тормоз от страна на баща си, като се стараела да му се хареса и да насочи вниманието му само върху себе си. В показанията си Елизабет споделя, че преди да й посегне за първи път, баща й слагал порносписания под възглавницата й. Дъщерята на изверга Фрицъл разказва как в мазето, в което живеела с три от децата си, понякога се появявали големи плъхове и тя дори успяла да убие един от тях.

Очаква се в съда Йозеф Фрицъл да се опита да спечели симпатиите на съдебните заседатели, като разкаже как се е грижил за три от децата си, живеещи в плен с майка си в мазето на дома му.

Случаят обаче ще извади наяве доста неудобни истини за Австрия. Като например как социалните служби са позволили на Фрицъл да осинови три от децата от връзката с дъщеря му, въпреки че е бил криминално проявен и е лежал в затвора 18 месеца за изнасилване. Въпреки тежките престъпления едва ли вината на Фрицъл ще бъде призната по най-сериозното обвинение - това за убийството на детето си. По обвиненията за изнасилване Фрицъл може да получи максимална присъда от 15 години. За добро поведение тя може да бъде съкратена на 10 и дори на 5 години, така че извергът много скоро да се озове пак на свобода, пише "Сънди таймс".

Елизабет Фрицъл сега живее с всичките си шест деца под нова самоличност и това обяснява защо тя няма да се яви лично в съда, допълва британският всекидневник в кореспонденция от Виена.

e_fritzl_.jpg

Целият свят бе потресен от тази ужасяваща история, когато тя излезе наяве. Веднага след като детайлите около нечуваното престъпление бяха разкрити, австрийският канцлер Алфред Гузенбауер обеща, че ще бъде променено законодателството и ще се приемат по-строги наказания за изнасилвачите.

Историята за амщетенския изнасилвач обаче стана интересен обект за шоу бизнеса - в края на миналия месец във виенски театър беше изиграна на сцена сатирична пиеса за маниака Фрицъл под заглавие „Пансионът Фрицъл”. Представлението предизвика бурни протести във Виена, затова заглавието бе променено на ...„Пансионът Ф.”. Хуберт „Хубси” Крамар е автор на пиесата, той е скандален комедиант и обича да шокира с екстравагантност. Мнозина помнят как през 2000 г. той стана център на внимание, защото облечен като Адолф Хитлер, направи опит да проникне на Бала на опарета във Виена.

kramar.jpgВ настоящата пиеса Крамар естествено е Фрицъл. Австрийски политици дори настояха Хубси да бъде арестуван заради пиесата, докато кметът на Амщетен направо пожела представленията веднага да бъдат отменени. 

Излишно е да се добавя, че те се играят при пълен салон, както се очаква да бъде и на процеса срещу Фрицъл следващата седмица.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 15557 |06.03.2009 „Си бевме незнаенковци” от македонскиот поет Н. Ј. Вапцаров . 13| 7610 |22.02.2009 България в моите мечти, останали за някого разбити . 1| 8198 |13.02.2009 Петък 13 - фатално стечение на ден и дата, или жив късмет? . 19| 21338 |27.01.2009 По кръвната група ще ги познаете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads