Реклама / Ads
0| 5111 |03.07.2016 МИСТЕРИИ

Израелският вътрешен министър нарече Фейсбук чудовище

.
Израелският министър на вътрешната сигурност Гилад Ердан обвини вчера Фейсбук и неговия създател Марк Зукърбърг, че не правят достатъчно, за да предотвратят подстрекателствата срещу Израел, а социалната мрежа ”саботира” полицейската работа в страната, предаде Ройтерс.
 

В миналото Израел заявяваше, че Фейсбук се използва за насърчаване на атаки. Израелското правителство подготвя закони, които ще му позволят да нарежда на Фейсбук, Ютуб, Туитър и други социални медии да премахват публикации, които според него насърчават тероризма. Но изявлението на Гилад Ердан, министър от дясното правителство на Бенямин Нетаняху, е особено остро, отбелязва Ройтерс.

 

Според Ердан Зукърбърг е отговорен за политиката на Фейсбук. Той призова гражданите на Израел да го обсипват с искания да наблюдава създадената от него платформа, от която печели милиарди.

 

В интервю за телевизия Втори канал вчера, Ердан заяви, че "Фейсбук днес, който донесе поразителна революция на света, за съжаление, виждаме това от възхода на Даеш и вълната от терор, че просто се е превърнал в чудовище".

 

"Фейсбук саботира, трябва да се знае, саботира работата на израелската полиция, защото когато израелската полиция се обърне към тях и става дума за жител на Юдея или Самария, Фейсбук не сътрудничи", заяви той, говорейки за Западния бряг. Освен това Фейсбук предявява много високи критерии за премахването на подстрекателски публикации, добави Ердан. Говорител на Фейсбук отказа да коментира твърденията на министъра.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7607 |11.03.2016 Морско чудовище изплува край бреговете на Мексико . 0| 7142 |23.07.2015 Невероятно! Путин канил Берлускони за министър в Русия . 0| 5433 |18.07.2015 Израелският премиер поздрави президента на Палестина с Рамазан Байрам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads